fbpx
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 14:41

iPhone 8/8 Plus: Τώρα με 4K/60p, Dolby Vision και FLAC

Tα νέα iPhone 8 και iPhone plus θα είναι ανθεκτικά  στο νερό, θα έχουν ασύρματη φόρτιση, λήψη  4K / 60p και αναπαραγωγή FLAC

Επιτέλους η Apple βάζει το Hi-rez audio στις συσκευές της. Τo iPhone 8 έχει οθόνη 4,7 ιντσών, ενώ το iPhone 8 Plus 5,5 ιντσών LCD άλλα και διπλή κάμερα στο πίσω μέρος. Και τα δύο μοντέλα έχε επίστρωση ανθεκτικού γυαλιού εμπρός πίσω και το σασί είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο ίδιας ποιότητας με εκείνο που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Η πιστοποίηση για το νερό είναι IP67, ενώ έχουν αντοχή και στη σκόνη. Τα κινητά υποστηρίζουν το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi, όπως όλα τα νέα μοντέλα της Apple που είναι τα ακουστικά AirPods και το νέο  Apple Watch. Το σύστημα ασύρματης φόρτισης της Apple ονομάζεται AirPower mat και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018.

Ο επεξεργαστής των iPhone 8 και 8 plus ονομάζεται A11 Bionic και έχει έξι πυρήνες, είναι ταχύτερος κατά 25% από τον Α10, ενώ ταχύτερη είναι και η επεξεργασία των γραφικών κατά 30%. Ο ήχος των κινητών είναι στερεοφωνικός, αφού έχουν δύο ηχεία (ένα ανά πλευρά της συσκευής). Η οθόνη όπως είπαμε είναι τεχνολογίας LCD με ανάλυση 1334 × 750 pixels για το iPhone 8 και 1920 × 1080 pixels για το iPhone 8 Plus. Yπάρχουν ρυθμίσεις όπως True Tone που ρυθμίζει αυτόματα την ισορροπία λευκού σύμφωνα με το περιβάλλον φως, έχουν αυξημένη γκάμα χρωμάτων και υποστηρίζουν το 3D Touch.

Η κάμερα των «8» έχει δυνατότητα λήψης 4Κ/60p και είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα 12 ΜP, ενώ η διπλή κάμερα του 8 plus είναι μια για ευρυγώνια λήψη και μια ως τηλεφακός.  Το 8 Plus έχει και οπτικό ζουμ, ενώ και τα δύο κινητά έχουν οπτικό σταθεροποιητή εικόνας στις φωτογραφικές τους. Εκτός από 4K / 60p και  1080 / 60p οι συσκευές υποστηρίζουν λήψεις αργής κίνησης 1080/ 120p / 240p. . Κατά τη λήψη βίντεο 4K, μπορούν να φωτογραφίζουν με ανάλυση 8ΜP.  

 

Η μορφή λήψης βίντεο είναι συμβατή με το HEVC. Υποστηρίζεται επίσης το MPEG-4 AVC / H.264.Εκτός από  JPEG, υποστηρίζουν επίσης το HEIF (High Image Format Format). Αλλά και HDR, Dolby Vision και HDR 10. Το 8 Plus διαθέτει επίσης λειτουργία πορτρέτου, όπως και φωτισμού πορτραίτο. Υπάρχουν πέντε διαφορετικά στυλ φωτισμού για ένα ελαφρύ αποτέλεσμα βάθους πεδίου.

Οι κάμερες iPhone 8 Plus έχουν επίσης AR (επαυξημένη πραγματικότητα) και σε κάθε κάμερα προσαρμόζεται ξεχωριστά. Πραγματοποίηση ακριβούς εντοπισμού κίνησης με νέο γυροσκόπιο και αισθητήρα επιτάχυνσης, αξιοποιώντας τις επιδόσεις του επεξεργαστή  A11 Bionic. 

Χρησιμοποιώντας το ARKit που παρέχεται, οι προγραμματιστές  μπορούν να δημιουργήσουν παιχνίδια AR και εφαρμογές.

Τα αρχεία μουσικής που αναπαραγούν είναι AAC-LC, HE-AAC, HE-AAC v2, AAC, MP3, Linear PCM, Apple Lossless, FLAC, Dolby Digital, έχει επίσης αναπαραγωγής FLAC που θα υποστηρίζεται από το iOS 11.

Η διάρκεια της μπαταρίας είναι σχεδόν ίδια με αυτή των iPhone 7/7 Plus.

Kυκλοφορούν από 29 Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...