fbpx
Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 19:49

DTS Virtual:X technology to Yamaha and Televisions

Μερίδιο από το σύστημα Dolby Atmos που εμφανίζεται σε τηλεοράσεις και ηχομπάρες θέλει να πάρει η DTS, μια εταιρία της Xperi.

Έτσι ανέπτυξε το σύστημα DTS Virtual:X ώστε να έχουμε αυτή την πολυκάναλη εμπειρία χωρίς πολλά ηχεία, όπως δηλαδή συμβαίνει και με το Dolby Atmos. Δηλαδή «βαθύ» surround χωρίς επιπλέον ηχεία ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί σε ηχομπάρες και τηλεοράσεις. Το σύστημα DTS Virtual:X υποστηρίζει οποιοδήποτε πρόγραμμα από στερεοφωνικό έως 7.1.4 (ή 11.1 καναλιών). Το αποκωδικοποιεί, ακόμη και το DTS:X, ενώ όπου δεν υπάρχει αρκετή πληροφορία πραγματοποιεί upmixing, ώστε να δημιουργήσει εικονικό ύψος, εικονικό surround, αύξηση των χαμηλών και «κόβει» τους σκληρούς ήχους σ’ όλες τις μπάντες.


Πρώτη θα είναι η Yamaha που θα υιοθετήσει το DTS Virtual:X στην ηχομπάρα της YAS-207 που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, η οποία θα υποδεχθεί το σύστημα με ενημέρωση firmware τον Αύγουστο.

Περισσότερα προϊόντα με DTS Virtual:X θα εμφανιστούν στην αγορά αργότερα το 2017, ενώ το 2018 θα έχουμε και τηλεοράσεις με DTS Virtual:X ίσως τις νέες OLED της LG, δηλαδή την σειρά Ε8. Στην ίδια λογική θα τρέξουν και ενισχυτές AV με DTS Virtual:X.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Optoma UHD60 and UHD65 afortable Ultra HD 4K projectors Master & Dynamic limited edition MW60 »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...