fbpx
Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017 16:42

Samsung QLED TV τιμές και μοντέλα

Ρίχνονται στην αγορά τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων της Samsung από τη σειρά QLED, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται και οι υποστηριχτικές ηχομπάρες.

Η Samsung με τις QLED θέλει να τα «βάλει» με τις OLED της LG. Σύμφωνα με τη Samsung οι νέες της τηλεοράσεις QLED έχουν τις τρεις λέξεις-κλειδιά: Q Picture (ποιότητα εικόνας), Q Style (εξελιγμένο design) και Q Smart (ευκολία χρήσης). Xρόνο με το χρόνο η Samsung βελτιώνει τις τηλεοράσεις της, ειδικά την τεχνολογία Quantum Dot που χρησιμοποιούν για την παραγωγή των χρωμάτων, αλλά και της φωτεινότητας όπως και της διευρυμένης γωνίας θέασης.

Το Quantum dot παράγει καθαρά χρώματα, είναι δυνατή η πλήρης κάλυψη του χρωματικού χώρου DCI-P3, τα χρώματα δεν χάνουν σε κορεσμό ακόμη και όταν η εικόνα έχει πολύ υψηλή φωτεινότητα. Έτσι μπορούμε να βλέπουμε τηλεοπτικές εκπομπές ακόμη και σε πολύ φωτεινά δωμάτια. Η μέγιστη φωτεινότητα των QLED φθάνει μέχρι και τα 2.000 nits, σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τα μοντέλα του προηγούμενου έτους. Οι συνδέσεις των QLED είναι εξωτερικές στο ειδικό κουτί One Connect το οποίο συνδέεται με το πάνελ με ένα καλώδιο μήκους 5 μέτρων, εξαιρετικά λεπτό και σχεδόν αόρατο στο χώρο. Παράλληλα οι νέες QLED είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να δέχονται διαφορετικές βάσεις όπως η απλή του τοίχου, η βάση Studio που είναι τι γνωστό καβαλέτο και η βάση Gravity που μοιάζει με καμπάνα.

Στη συσκευασία της τηλεόραση δεν θα υπάρχει καμιά από αυτές τις βάσεις, παρά μονό μια επιτραπέζια. Για τους απαιτητικούς η Samsung κυκλοφορεί και ειδικό καλώδιο τροφοδοσίας (πρίζας) που μπορεί να βαφεί στο χρώμα του τοίχου ώστε να γίνει… αόρατο. Η τηλεοράσεις QLED είναι εύκολες στην συναρμολόγηση, χρειάζονται μόλις 15 λεπτά να τοποθετηθούν για παράδειγμα στον τοίχο.

Επιπλέον υπάρχει καινούριο τηλεχειριστήριο που αναλαμβάνει όλες τις συσκευές που έχουμε συνδεδεμένες στην τηλεόραση, ενώ η γνωστή πλατφόρμα Smart Hub είναι πια πολύ πιο πλούσια σε λειτουργίες, social media και ενημερώσεις. Εννοείται ότι η τηλεόραση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω app για Android και iOS, μια εφαρμογή που λέγεται SmartView.


Για ήχο η Samsung προτείνει τις ηχομπάρες HW-MS650 (για επίπεδες) και HW-MS6500 (για κυρτές) ώστε να ακούμε καλύτερα τον ήχο τους. Αυτές έχουν δυνατότητα Sound + και ενσωματωμένο σύστημα χαμηλών συχνοτήτων (subwoofer). Δηλαδή οι ηχομπάρες δεν έρχονται με εξωτερικό subwoofer. Aυτές φέρουν τουίτερ με μεγάλη διασπορά και ειδικές DSP τεχνολογίες για την παραγωγή του μπάσου.


Οι τιμές καταλόγου των νέων μοντέλων είναι οι παρακάτω. Βέβαια στην αγορά θα τις βρείτε πολύ πιο φθηνά:

QLED TV:

Samsung Q9F 65 ιντσών: 5.499 Ευρώ

Samsung Q8C 75 ιντσών: 6.999 Ευρώ
Samsung Q8C 65 ιντσών: 4.499 Ευρώ
Samsung Q8C 55 ιντσών: 3.499 Ευρώ

Samsung Q7C 65 ιντσών: 3.799 Ευρώ
Samsung Q7C 55 ιντσών: 2.799 Ευρώ
Samsung Q7C 49 ιντσών: 2.499 Ευρώ

Samsung Q7F 75 ιντσών: 5.999 Ευρώ
Samsung Q7F 65 ιντσών: 3.599 Ευρώ
Samsung Q7F 55 ιντσών: 2.599 Ευρώ
Samsung Q7F 49 ιντσών: 2.299 Ευρώ

Ηχομπάρες

Samsung HW-MS650 599 Ευρώ
Samsung HW-MS6500 599 Ευρώ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...