fbpx
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 13:28

Samsung επαναστατικά VR και AR projects στο MWC 2017

H Samsung ετοιμάζεται να δώσει νέα πνοή στην εικονική και στην επαυξημένη πραγματικότητα στο επερχόμενο MWC 2017. Θα παρουσιάσει τέσσερα πρωτοποριακά projects που ανήκουν στο C-Lab κομμάτι της εταιρείας, τα οποία αντλούν την τεχνολογία τους από την εικονική πραγματικότητα (VR) και από την επαυξημένη πραγματικότητα (AR).

Πληροφοριακά το C-Lab δημιουργήθηκε το 2012 για να δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα δημιουργικά projects που γεννιούνται στο εσωτερικό της εταιρείας, από εργαζόμενους της, να εξελιχθούν και να δουν το φως της δημοσιότητας και ενδεχομένως και την εμπορική υλοποίηση.

Τα Projects που θα παρουσιαστούν το MWC2017 περιλαμβάνουν ένα βοήθημα για ανθρώπους με περιορισμένη όραση, ένα ζευγάρι γυαλιά που θα γίνονται το μόνιτορ του υπολογιστή μας, μια εφαρμογή VR σχετικέ με την εσωτερική διακόσμηση σπιτιών και μια πλατφόρμα εικονικών ταξιδιών με βίντεο 360 μοιρών. Αναλυτικά τα projects που θα δούν οι τυχεροί που θα επισκεφτούν το MWC2017 είναι τα εξής:

Relúmĭno: Μια εφαρμογή που θα χρησιμοποιεί το Gear VR για να βοηθήσει άτομα με μειωμένη όραση, ώστε να μπορούν να δουν τηλεόραση αλλά και να διαβάσουν βιβλία, με σημαντικά αυξημένη καθαρότητα και εστίαση. Η τεχνολογία βασίζεται στην αντίστοιχη εφαρμογή η οποία προσαρμόζεται στο Gear VR και ενισχύει τις εικόνες που βλέπει ο χρήστης, ενώ μπορεί να μεταφέρει τμήματα της εικόνας που αντιστοιχούν σε τυφλά σημεία του οφθαλμού σε άλλα τμήματα που βλέπουν καλύτερα, παρέχοντας έτσι στο χρήστη πολύ βελτιωμένη όραση.

Relumino.jpg

Monitorless: μια εφαρμογή VR/AR η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους χωρίς μόνιτορ. Η εφαρμογή περιλαμβάνει ένα ειδικό ζευγάρι γυαλιά, που μοιάζουν με συμβατικά γυαλιά ηλίου, αλλά ουσιαστικά προβάλλουν το περιεχόμενο από τον υπολογιστή ή από τη φορητή μας συσκευή, διαθέτοντας έτσι λειτουργικότητα VR αλλά και AR.

Monitorless.jpg

VuildUs: αυτή η εφαμοργή μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε πως ένα νέο έπιπλο ή αντικείμενο θα δείχνει μέσα στον οικιακό μας χώρο, προτού καν το αγοράσουμε, με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας. Περιλαμβάνει μια κάμερα 360 μοιρών και μια εφαρμογή για συμβατές VR συσκευές. Ο χρήστης σκανάρει λοιπόν το εσωτερικό του σπιτιού του με την κάμερα, ενώ η εφαρμογή κατασκευάζει έπειτα μια τρισδιάστατη VR απεικόνιση του χώρου, προσθέτοντας μετά το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει σαν να το έχουμε ήδη στο χώρο μας.

Vuildus.jpg

traVRer: η τελευταία εφαρμογή που θα παρουσιαστεί είναι και η πιο ενδιαφέρουσα καθώς δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βιώσουν ρεαλιστικά την αίσθηση ενός ταξιδιού, μέσω της εικονικής πραγματικότητας, πριν καν ξεκινήσουν για αυτό ή και μετά, ως ανάμνηση του ταξιδιού τους.

Όλα αυτά τα projects του C-Lab αποδεικνύουν ότι η Samsung δεν περιορίζεται στο να κατασκευάζει συσκευές που θα αγοράσουν οι καταναλωτές, αλλά και εξελίσσει ταυτόχρονα την τεχνολογία που θα αξιοποιήσει αυτές τις συσκευές, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής του χρήστη, όπως αυτή διαμορφώνεται από τη χρήση των συσκευών της Samsung. Θα επανέρθουμε στο θέμα των projects των C-Lab σε λίγες ημέρες, στην ζωντανή κάλυψη του MWC2017.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...