fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 11:49

Samsung: Να γιατί «έσκαγε» το Galaxy Note7

Μετά από πολλούς μήνες έρευνας και εργαστηριακών μετρήσεων η Samsung μαζί με πολλούς ανεξάρτητους φορείς εντόπισε το «γιατί» το Galaxy Note7 «έπιανε» φωτιά. Η υπόθεση Galaxy Note 7 ήταν η χειρότερη και η πιο δαπανηρή για την εταιρία.

Ο επικεφαλής της Samsung στα κινητά αναγνώρισε ότι υπήρχαν δύο περιπτώσεις στην μπαταρία του κινητού… που οδηγούσαν σε βραχυκύκλωμα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου του Galaxy Note 7 αποτελούνται από τρία στρώματα: το θετικό, το αρνητικό και ένα στρώμα που λειτουργεί ως μόνωση ανάμεσα στα δύο.

Υπήρξε βλάβη στο στρώμα της μόνωσης με αποτέλεσμα το θετικό να αγγίζει το αρνητικό με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς. Οι μπαταρίες που είχε αρχικά το Galaxy Note7 είχαν πρόβλημα στο επάνω μέρος τους με αποτέλεσμα να γίνεται βραχυκύκλωμα μέσα στο αρνητικό ηλεκτρόδιο της μπαταρίας.

Στη συνέχεια οι νέες μπαταρίες που η Samsung άλλαξε ως ανάκληση στο Galaxy Note7 ήταν από άλλο κατασκευαστή αλλά, πάλι, προκαλούσαν βραχυκύκλωμα επειδή το στρώμα της μόνωσης έλιωνε με αποτέλεσμα το θετικό με το αρνητικό ηλεκτρόδιο της μπαταρίας να έρχονται σε επαφή που σημαίνει βραχυκύκλωμα.


Δυο μπαταρίες από δύο διαφορετικούς κατασκευαστές είχαν πρόβλημα με αποτέλεσμα να… ανακληθεί το Galaxy Note7 για πάντα από την αγορά.

Η Samsung έτρεξε δοκιμές σε 200.000 κινητά Galaxy Note7 και σε 30.000 μπαταρίες για να βγάλει αυτά τα συμπεράσματα.
Μετά από αυτά και για να ξανακερδίσει το κοινό η Samsung ανακοινώσε 8 σημεία ελέγχου μιας μπαταρίας για να έχουμε ασφάλεια. Στο επόμενο Galaxy S8, που αναμένεται την Άνοιξη, η μπαταρία του θα έχει περάσει τις δοκιμές αυτές.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...