fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 10:23

Sonoma Model One Ηλεκτροστατικά ακουστικά

Τη Sonoma την πρωτογνωρίσαμε όταν την εποχή που ξεκίναγε η τεχνολογία του SACD, ήταν η πρώτη εταιρεία που μπόρεσε και κατασκεύασε σουίτα για editing δικάναλων και πολυκάναλων ηχογραφήσεων DSD.

Σήμερα η εταιρεία επιχειρεί να ταράξει τα νερά με ένα νέο μοντέλο ηλεκτροστατικών ακουστικών, το Model One που είναι το πρώτο ηλεκτροστατικό ακουστικό single ended. Χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται HPEL (High Precision Electrostatic Laminate), όπου η μεμβράνη ενσωματώνεται στο εξωτερικό ηλεκτρόδιο και χωρίζεται έτσι σε κυψέλες. Αυτές συμπεριφέρονται σαν μεμονωμένες μονάδες η κάθε μία, ενώ η ακουστική τους ισχύς αθροίζεται, ενώ χρειάζεται πλέον ένα ηλεκτρόδιο οδήγησης και όχι δύο. 

Έτσι οι συχνότητες συντονισμού που ταλαιπωρούν τις μεμβράνες μεγάλου μεγέθους, εδώ απουσιάζουν, μειώνονται ουσιαστικά τόσο πολύ ώστε να μην χρωματίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Η τεχνολογία HPEL έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία Warwick Audio Technologies (WAT) και μάλιστα οι νέες ηλεκτροστατικές μονάδες έχουν πολύ χαμηλό κόστος, μπορούν να "τυπωθούν" σε μεγάλα μεγέθη, ενώ ο ήχος του παλλόμενου διαφράγματος δεν περνάει από το δεύτερο ηλεκτρόδιο που είναι εμπόδιο για τον ήχο, όπως στα συμβατικά push-pull ηλεκτροστατικά.

Sonoma_2.jpg

Το ηχητικό σήμα προστίθεται στο σήμα πόλωσης 1350V το οποίο διαρρέει στη συνέχεια την κυψελωτή μεβράνη και το μοναδικό στάτορα οδήγησης. Η πολύ χαμηλή μάζα της μεμβράνης επιτρέπει στα Model One να έχουν απόκριση έως τα 60kHz, ενώ το κέλυφος των ακουστικών είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο για χαμηλό βάρος και μείωση των ιδιοσυντονισμών των ακουστικών.

Τα pads που ακουμπάνε στα αυτιά μας είναι κατασκευασμένα από πανάκριβο δέρμα cabretta, ενώ το στέλεχος των ακουστικών από πολυμερές Nylon 12, οπότε το βάρος τους παραμένει χαμηλό στα 303 γραμμάρια. Ο συνοδευτικός ενισχυτής είναι τάξης Α single-ended, με ενσωματωμένο DAC που υποστηρίζει DSD128 και PCM 32bit/384kHz. Η τιμή των Sonoma One μαζί με τον ενισχυτή/DAC τους είναι 5.000 δολάρια ενώ όσοι τα άκουσαν ήδη μιλάνε για ένα εκπληκτικό ακουστικό Hi-End

 

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...