fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 12:28

Esoteric Grandioso F1 ολοκληρωμένος ενισχυτής

Παίρνοντας όλη την τεχνογνωσία από τη σειρά Grandioso, η Esoteric παρουσίασε τον ολοκληρωμένο ενισχυτή της σειράς που ακούει στο όνομα Grandioso F1.

Το προενισχυτικό του τμήμα είναι ένας full balanced προενισχυτής ενσωματωμένος μέσα στο σασί του F1. Είναι Dual mono με πλήρως διακριτή διαδρομή σήματος μέχρι τα τελικά του στάδια.

Την ίδια Dual mono σχεδίαση χρησιμοποιεί και για το Phonostage, το οποίο είναι για κεφαλές κινητού μαγνήτη και κινητού πηνίου με δύο ξεχωριστά τροφοδοτικά για τα δύο κανάλια. Διαθέτει και ξεχωριστό ενισχυτή για τα ακουστικά με ισχύ 1000mW σε φορτίο 32Ω.

Οι ρυθμίσεις του περιλαμβάνουν εκτός από τα μπάσα και τα πρίμα και τις μεσαίες συχνότητες σε εύρος 24dB και βήματα των 0,5dB. Η ρύθμιση επεμβαίνει σε πιο χαμηλές και ψηλές συχνότητες, για παράδειγμα τα 63Hz για το μπάσο και τα 14KHz για τα πρίμα, πράγμα το οποίο επηρρέαζει πολύ λιγότερο το αρχικό σήμα απ’ ό,τι συμβαίνει συνήθως.

Ειδικά για τον ενισχυτή αυτόν η Esoteric χρησιμοποιεί transistor κατασκευής της ίδιας. Πρόκειται για το Esoteric Model 200 έχει τη δυνατότητα παράδοσης στιγμιαίου ρεύματος 150 αμπέρ και συνεχούς 78 αμπέρ.

F1-top-front.jpg

Ο μεγάλος τοροειδής μετασχηματιστής των 1000VA προσφέρει τη βάση για την έξοδο της ισχύος που φτάνει στα 30W στο κανάλι στα 8Ω διπλασιάζοντας την ισχύ αυτή στα 4Ω. Ο ενισχυτής έχει εκτεταμένη απόκριση συχνότητας 10HZ-150KHz όντας ιδανικός για ακρόαση υψηλής ανάλυσης. Για το σκοπό αυτό υπάρχει και θέση για προαιρετικό DAC που εκτός από τις ομοαξονικές και οπτικές εισόδους, έχει και θύρα USB από την οποία μπορούμε να έχουμε ψηφιοαναλογική μετατροπή στο επίπεδο των 32bit/384KHz και DSD 11.2MHz.

F1-rear.jpg

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...