fbpx
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 13:22

Denon PMA-1600NE and DCD-1600NE: Έρχονται το Φεβρουάριο

Η Denon ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο νέων προιόντων στην audiophile σειρά New Era, του ενισχυτή PMA-1600NE (1.599 ευρώ) και του SACD Player, DCD-1600NE (1.100 ευρώ).

Οι δύο συσκευές θα είναι διαθέσιμες μετά τον Φεβρουάριο 2017 σε ασημί και μαύρο χρώμα. 

Ο ενισχυτής PMA-1600NE βασίζεται στη σχεδίαση του κορυφαίου PMA-2500NE και το SACD Player, DCD-1600NE, βασίζεται στο κορυφαίο DCD-2500NE που παρουσιάστηκαν στις αρχές του 2016. Τα νέα μοντέλα που αντικαθιστούν τα αντίστοιχα της σειράς 15xx, ενσωματώνουν την 100χρονη εμπειρία της εταιρείας στη σχεδίαση και κατασκευή συσκευών ήχου υψηλής πιστότητας. 

Ο ενισχυτής PMA-1600NE έχει σχεδιαστεί (το PMA σημαίνει pre-main amplifier) για να συνδυάζει έναν κορυφαίας ποιότητας αναλογικό προενισχυτή με ένα αντίστοιχα κορυφαίο DAC και έναν τελικό ενισχυτή αντίστοιχου επιπέδου. Το ενσωματωμένο DAC υποστηρίζει σήματα έως 32bit/384kHz και DSD 11,2MHz, ενώ ο τελικός ενισχυτής έχει ισχύ 2x140WRMS στα 4Ω. 

Εσωτερικά ο ενισχυτής χωρίζεται σε έξι διαφορετικά διαμερίσματα για να απομονώνεται η κάθε βαθμίδα από τις γειτονικές και να μεγιστοποιείται έτσι η ηχητική απόδοση, υπάρχουν εντελώς διαχωρισμένα τροφοδοτικά για τα ψηφιακά και τα αναλογικά στάδια, ενώ η κατασκευή Direct Mechanical Ground Construction ελαχιστοποιεί του κραδασμούς. 

Denon_1.jpg

Το ψηφιακό κομμάτι βασίζεται στο φημισμένο Advanced AL32 Processing Plus της Denon, δίνοντας έτσι κατά την ψηφιοαναλογική μετατροπή τον καλύτερο δυνατό και πιο καθαρό αναλογικό ήχο. Το DAC ενσωματώνει ειδικά σχεδιασμένο Master Clock για την ελαχιστοποίηση του jitter, ενώ όταν δεν χρησιμοποιείται μπορεί να απενεργοποιηθεί μέσω της λειτουργίας Analog Mode. 

Ο ενισχυτής διαθέτει και ενσωματωμένο phono stage για κεφαλές MM αλλά και MC, ενώ στα τελικά στάδια χρησιμοποιείται τοπολογία ύπερ-υψηλού ρεύματος MOS με διόδους  Schottky και συνδεσμολογία push-pull, που βελτιώνει τα δυναμικά αποθέματα του ενισχυτή κατά την οδήγηση απαιτητικών ηχείων, 

Το SACD Player χρησιμοποιεί μηχανισμό S.V.H υψηλής ακριβείας για τη μείωση των κραδασμών, ενώ το Player αναπαράγει δίσκους SACD και CD αλλά και ψηφιακά αρχεία PCM και DSD, ενώ μπορεί να διαβάσει και ψηφιακά αρχεία υψηλής ανάλυσης DSD έως και 5,6MHz γραμμένα σε δίσκους DVD-R και DVD-RW.  

denon-ne.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « LG Electronics νέα ηχεία Bluetooth Q Acoustics M3 soundbar με Bluetooth »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...