fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 13:22

Nagra Classic DAC

Μετά το ανυπέρβλητο, αλλά πανάκριβο Nagra HD DAC, η ελβετική εταιρεία παρουσιάζει το πιο προσιτό Classic DAC.

Το Nagra HD DAC, που απολαμβάνουμε αυτή τη στιγμή στο στούντιο του περιοδικού, είναι πιθανότατα το καλύτερο Hi-End DAC που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Η τιμή του είναι όμως τσουχτερή, ξεπερνώντας τα 30.000 δολάρια, ειδικά με το εξωτερικό τροφοδοτικό MPS. Για το λόγο αυτό η εταιρεία ανακοίνωσε το Classic DAC που θα είναι μια απλουστευμένη και πιο προσιτή έκδοση του HD DAC, διατηρώντας όμως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της μαγείας και της ποιότητας του ακριβότερου μοντέλου.

Nagra_4.jpg

Το Classic DAC θα χρησιμοποιεί λοιπόν ακριβώς το ίδιο ψηφιακό στάδιο με το HD DAC, δηλαδή το custom Xilinx FPGA του Andreas Koch που λειτουργεί στα 5,6MHz με μαθηματική ακρίβεια 72bit. Η οικονομία για τη μείωση του κόστους θα γίνει λοιπόν στα αναλογικά στάδια του DAC.

Nagra_2.jpg

Έτσι το Classic DAC δεν θα χρησιμοποιεί λάμπες στο στάδιο εξόδου, ούτε μετασχημαστές προσαρμογής, δεν θα έχει ενισχυτή ακουστικών και δεν θα διαθέτει ρυθμιζόμενη αναλογική έξοδο. Ωστόσο το αναλογικό του στάδιο θα είναι και πάλι κορυφαίο, με διακριτά τρανζίστορ που θα λειτουργούν σε καθαρή τάξη Α. Το Classic DAC θα μπορεί και αυτό να βελτιωθεί με την προσθήκη του εξωτερικού τροφοδοτικού MPS. Το αναμένουμε και αυτό για review μόλις κυκλοφορήσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Transfiguration Proteus Κεφαλή Denon AVR-X4300H and AVR-X6300H Τιμές »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...