fbpx
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 12:29

Classics Online: Η πρώτη υπηρεσία Hi-Res streaming με adaptive bitrate.

Η νέα υπηρεσία streaming Classics Online είναι η πρώτη με ποιότητα Hi-Res 24bit/192kHz και adaptive bitrate!

Την αρχή στις μουσικές υπηρεσίες streaming Hi-Res την έκανε το Qobuz, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα. Ωστόσο το Qobuz διαθέτει δυνατότητα Hi-Res streaming μονάχα ως Qobuz Sublime, όπου η συνδρομή πρέπει απαραιτήτως να είναι ετήσια με κόστος 220 ευρώ. Επιπλέον το Qobuz χρησιμοποιεί σταθερό bitrate στη μεταφορά των δεδομένων, οπότε το streaming αρχείων υψηλής ευκρίνειας προυποθέτει σταθερή γραμμή με υψηλή ταχύτητα.

Στο σημείο αυτό έρχεται να κάνει τη διαφορά η υπηρεσία Classics Online. Είναι η πρώτη που υποστηρίζει Hi-Res ώς 24bit/192kHz συνδυάζοντας το με adaptive streaming, δηλαδή με αυξομειούμενο bitrate, ανάλογα με τη συμπεριφορά της γραμμής μας, προς αποφυγή διακοπών και επαναλαμβανόμενου buffering. Η μηνιαία συνδρομή είναι 14,99 ευρώ, ενώ η ετήσια δεν ξεπερνά τα 149,99 ευρώ. 

Ο κατάλογος της Classics Online αφορά αποκλειστικά σε κλασσική μουσική, ξεπερνά τα 80.000 άλμπουμ, ενώ προέρχεται από τις μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως Naxos, Sony, Harmonia Mundi, BIS και Chandos. Η υπηρεσία λειτουργεί μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για MacOS ή Windows, ενώ ο χρήστης μπορεί να δοκιμάσει την υπηρεσία για 28 μέρες χωρίς χρέωση. Εκτός από Hi-Res streaming η υπηρεσία παρέχει και συμβατικό CD quality streaming. 

Εννοείται ότι γράφοντας τούτες τις αράδες έχουμε ήδη γραφτεί στην υπηρεσία και αυτή τη στιγμή στριμάρουμε στα 24bit/192kHz χωρίς πρόβλημα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Amazon νέα υπηρεσία streaming μουσικής Focal Utopia headphones »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...