fbpx
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 13:01

Samsung Galaxy S7: Κόστος 255 δολάρια

Το βομβάρδισαν κανονικά. Η MHIS, μια εταιρία από την Αμερική που μελετά τα εσωτερικά των smartphone, το έπραξε και για το Galaxy S7.

H εταιρία μελετά και το κόστος των υλικών που χρησιμοποιούν οι συσκευές. Για παράδειγμα το Samsung Galaxy S7 κοστίζει 255 δολάρια, όταν το 16GB iPhone 6s δεν ξεπερνάει τα 187,91 δολάρια.

Αλλά τι έχει μέσα στο Samsung Galaxy S7; Έχει οθόνη 5,1 ιντσών Quad HD Super Amoled με ανάλυση 2560x1440 pixels (557ppi) που το κόστος της είναι 55 δολάρια.

Ο επεξεργαστής και τα περιφερειακά τσιπ κάνουν το κινητό το πιο γρήγορο αυτή τη στιγμή. Οι ερευνητές βρήκαν εσωτερικά τον Snapdragon 820 όταν το S6 φορούσε τον Snapdragon 810. Ο νέος επεξεργαστής είναι πιο άνετος ενεργειακά, κάνει το κινητό να φορτίζει πολύ γρήγορα και υποστηρίζει πιο γρήγορες ταχύτητες δεδομένων, όπως LTΕ CAT-12. Ο επεξεργαστής κοστίζει 62 δολάρια.

Το Samsung Galaxy S7 έχει μικρότερη ανάλυση αλλά η κάμερα του είναι καλύτερη. Είναι 12Megapixels, όταν το S6 ήταν 16MP. Η κάμερα έχει 1,4μm pixel αισθητήρα εφοδιασμένο με dual pixel τεχνολογία γρήγορης εστίασης auto focus που «βλέπει» στο σκοτάδι.

Η εμπρόσθια κάμερα είναι 5MP. Το ίδιο πράγμα με μεγαλύτερα pixel και χαμηλότερη ανάλυση είχε κάνει και η HTC πριν από μερικά χρόνια.

Το νέο Samsung Galaxy S7 δέχεται κάρτα μνήμης microSD μέχρι 200GB, ενώ η βασική του μορφή έχει ενσωματωμένη μνήμη 32GB.

H συσκευή αντέχει στο νερό κατά IP68 όταν το S6 ήταν IP7, αυτό σημαίνει μπορεί να μείνει σε ένα μέτρο νερό για 30 λεπτά της ώρας. Το κινητό είναι σφραγισμένο με σιλικόνη όπως και τα εξαρτήματα του.

Η μπαταρία είναι 3000mAh Li-Polymer όταν η μπαταρία του S6 ήταν 2600mAh, αυτό γιατί ο νέος επεξεργαστής έχει ανάγκη… από ενέργεια, αλλά η μπαταρία φορτίζει πολύ γρήγορα ενώ υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση.

Οι αισθητήρες του Samsung Galaxy S7 είναι επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, πυξίδα, αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος, βαρόμετρο και οπτικός. Οι αισθητήρες συνολικά κοστίζουν 4,65 δολάρια.

Βέβαια το μεγάλο κόστος ενός smartphone δεν ειναι τα υλικά του, αλλά το software.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « PlayStation VR Από τον Οκτώβριο Tannoy ST 300 Super twitter »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...