fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 10:03

Απόσταση θέασης τηλεοράσης. Πόσο μακριά ή κοντά;

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη κυκλοφόρησε πρόσφατα με θέμα πόσο μακριά θα πρέπει να έχουμε την τηλεόραση από τον καναπέ μας για να απολαμβάνουμε καλύτερη την εικόνα αλλά και να μην «τρελαίνουμε» τα μάτια μας.

Μεγάλο ρόλο με την απόσταση παίζει το μέγεθος της τηλεόρασης σε ίντσες αλλά και η ανάλυση της οθόνη. Σε άλλη απόσταση μπορούμε να καθίσουμε σε μια FullHD τηλεόραση και σε άλλη σε μια UHD τηλεόραση.

Συνήθως προτείνουν το έξης για τηλεοράσεις FullHD, θα πρέπει να πολλαπλασιάζουμε την απόσταση μεταξύ καναπέ και τηλεόραση με τον αριθμό 25 ώστε να βρούμε τις ίντσες που μας ταιριάζουν. Αν η τηλεόραση είναι δύο μέτρα από τον καναπέ τότε μια 50 ιντσών τηλεόραση είναι ΟΚ. Στα τρία μέτρα… πάμε για 75άρα.

Με τη νέα ανάλυση UHD όπου έχουμε πιο πυκνά pixels τότε ο συντελεστής για τον πολλαπλασιασμό είναι ο αριθμός 39. Δηλαδή στα δύο μέτρα μας ταιριάζουν οι 78 ίντσες και στα τρία μέτρα οι 117 ίντσες.

Βέβαια όλοι αυτοί οι μπούσουλες δεν λαμβάνουν υπ όψη το οικονομικό και τη διαθεσιμότητα καλών τηλεοράσεων. Πάντως ο μέσος όρος των τηλεοράσεων που αγοράζει πια ο μέσος καταναλωτής είναι πάνω από 50 ίντσες. 

23107647815_ac90afc399_b.jpg

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...