fbpx
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015 00:39

EISA Awards 2015-2016 HT AUDIO EXPERT GROUP

Τα βραβεία home cinema της EISA για το 2015-2016

 EUROPEAN HT RECEIVER 2015-2016

Pioneer VSX-930

Pioneer-VSX-930

Ο VSX-930 της Pioneer βασίζεται στην εδώ και δεκαετίες μεγάλη εμπειρία της εταιρίας στον ήχο surround, προσφέροντας ηχητική πιστότητα λόγω της εξαιρετικά ακριβούς αυτόματης ισοστάθμισης μέσω του συστήματος MCACC Pro με πλήρη έλεγχο φάσης και μια καταπληκτική εμπειρία 7.2 καναλιών αλλά και δυνατότητα Dolby Atmos. Διακρίνεται επίσης για τις streaming ικανότητες που έχει, την υποστήριξη για Spotify Connect, Bluetooth και ήχο υψηλής ανάλυσης συμπεριλαμβανομένου του DSD. Η εξαιρετική εφαρμογή iControlAV5 επιτρέπει ολοκληρωμένο έλεγχο, καθιστώντας τις πολυάριθμες λειτουργίες του ενισχυτή AV προσιτές σε όλους. Οι επτά είσοδοι και η διπλή έξοδος HDMI, που προσφέρει υποστήριξη HDCP 2.2 και 4Κ, είναι ιδανική για χρήση με Ultra ΗD μέσα προβολής. Πρόκειται για μια συσκευή με πολλά χαρακτηριστικά σε μια πολύ ελκυστική τιμή.


EUROPEAN HT SOLUTION 2015-2016
Philips Fidelio B5

Philips-Fidelio-B5

Το σύστημα surround Fidelio Β5 της Philips είναι η αναβάθμιση του προκατόχου HTL9100, με τα αποσπώμενα αυτοενισχυόμενα πλευρικά ηχεία να μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν πίσω από τον ακροατή για να αλλάξουν τον ήχο από στερεοφωνικό σε surround. Τα ηχεία έχουν ανανεωθεί και πια λειτουργούν ως φορητά Bluetooth για streaming μουσικής. Κάθε πλευρικό ηχείο διαθέτει εσωτερική μπαταρία που διαρκεί έως και 10 ώρες και φορτίζονται όταν συνδέονται στην κύρια μονάδα. Το Fidelio Β5 αποδίδει αξιοθαύμαστα με όλους τους τρόπους, ενώ το ασύρματο subwoofer προσθέτει βάθος και καθαρότητα στη μουσική, στον ήχο της τηλεόρασης και στις ταινίες. Ο κυρτός σαν «αεροτομή» σχεδιασμός και η μεγάλη γκάμα συνδέσεων κάνουν το σύστημα εύκολο για να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε σαλόνι.

EUROPEAN SOUNDBASE 2015-2016
Sony HT-XT3

Sony-HT-XT3

Η ηχοβάση HT-ΧΤ3 της Sony προσφέρει εκπληκτική ποιότητα ήχου, εκτεταμένες δικτυακές δυνατότητες και ένα λεπτού πάχους κομψή καμπίνα ικανή να φιλοξενήσει έως και τηλεοράσεις 65 ιντσών, βάρους 50 κιλών. Η υψηλής ποιότητας απόδοση παρέχεται από ομοαξονικά μεγάφωνα που ενσωματώνουν κώνους ενισχυμένους με ανθρακονήματα, τουίτερ τοποθετημένα στο κέντρο ενώ τα ισχυρά μπάσα αποδίδονται από δύο γούφερ που είναι τοποθετημένα στο κάτω μέρος της καμπίνας. Η συνδεσιμότητα υπερέχει, έχουμε HDMI, Ethernet, Wi-Fi, USB, Bluetooth με NFC και συμβατότητα με Google Cast. Υποστηρίζει υψηλής ανάλυσης ήχο FLAC, WAV και DSD αλλά και Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, ενώ χάρη στην ταλαντούχα δικτύωση η HT-ΧΤ3 μπορεί να γίνει μέρος ενός ευρύτερου ηχοσυστήματος multiroom, που ελέγχεται από την εφαρμογή SongPal της Sony. Μια μεγάλη σε ήχο και χορταστικά εξοπλισμένη ηχοβάση σε δελεαστική τιμή.

EUROPEAN SOUNDBAR 2015-2016
Canton DM 90.3

Canton-DM-90 3

Στην ολοένα και πιο διαφοροποιημένη αγορά, η ηχομπάρα 90.3 DM της Canton ξεχωρίζει για την υψηλή 2.1 καναλιών απόδοσή της. Ένα προϊόν σημείο αναφοράς για την κατηγορία του. Ένα ζευγάρι από ομοαξονικά μεγάφωνα των 110 χιλιοστών προσφέρουν ομαλές μεσαίες και λεπτομερή απόδοση των υψηλών συχνοτήτων. Εκεί υπάρχουν τέσσερα γούφερ των 110 χιλιοστών που επιτρέπουν ισχυρό, σαφές και δυναμικό χαμηλό. Η συνολική ισχύ των ενισχυτών είναι 300W. Το καλοφτιαγμένη, άκαμπτη καμπίνα διαθέτει λιτό σχεδιασμό ο οποίος θα ταιριάξει με μεγάλες τηλεοράσεις. Επιπλέον, το 90.3 DM έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά όπως τρεις εισόδους HDMI μπορεί να διαχειριστούν πηγές εικόνας 3D και 4K, ενώ άλλες αναλογικές και ψηφιακές συνδέσεις, καθώς και Βluetooth με aptX παρέχουν πρόσθετη ευελιξία.


EUROPEAN HT SPEAKER SYSTEM 2015-2016
Klipsch Reference Premiere RP-280 Home Theatre System

Klipsch-Reference-Premium-R

Όταν πρόκειται για τον συναρπαστικό ήχο του home cinema, οι σινεφίλ πασχίζουν για να βρουν δυναμικά και εντυπωσιακά surround εφέ, χαρακτηριστικά που προσφέρονται από το σύστημα Reference Premiere της Klipsch. Τροφοδοτήστε το σετ αυτό των ηχείων 5.1 ένα soundtrack και τα εντυπωσιακά υβριδικά μεγάφωνα Tactrix με χοάνες θα αποδώσουν την κάθε λεπτομέρεια, έχοντας σφιχτό και καλά ελεγχόμενο μπάσο από τα Cerametallic γούφερ της εταιρίας. Η «βύθιση» στα κινηματογραφικά δρώμενα αποδίδεται με τη χρήση ειδικών δίπολων ηχείων για τα κανάλια surround, ενώ το ξεχωριστό 15 ιντσών subwoofer παρέχει απρόσκοπτη δύναμή στη χαμηλές συχνότητες, καθώς και προαιρετική ασύρματη σύνδεση. Έχοντας κληρονομήσει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και ένα επιβλητικό βιομηχανικό σχεδιασμό, η ναυαρχίδα του πολυκάναλου συστήματος της Klipsch αποπνέει μια ιδιαίτερη πινελιά.


EUROPEAN BEST VALUE HT SPEAKER SYSTEM 2015-2016
JBL Arena Cinema 5.1

JBL-Arena-Cinema-5 1

Τα πολυκάναλα συστήματα υψηλής ποιότητας συνήθως απαιτούν άφθονο χώρο - και πολλά χρήματα. Ωστόσο, η σειρά των προσιτών ηχείων Arena της JBL επιτρέπουν στους χρήστες μεσαίων ενισχυτών AV να χτίσουν ένα εντυπωσιακό σύστημα 5.1 με λίγα χρήματα. Το μοντέλο δαπέδου Arena 180 έχει μέγεθος για να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε χώρο, επίσης έχει καλά ισορροπημένο ήχο (από τουίτερ με κυματόδηγο και 7 ιντσών γούφερ και μιντρέιντζ) και συνδυάζεται με το ενεργό SUB 100 subwoofer της σειράς για να αυξήσει τα δυναμικά και τις χαμηλές συχνότητες. Ένα ειδικό κεντρικό ηχείο που μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ολοκληρώνει τη σειρά, η οποία διατίθεται σε λευκό ή μαύρο φινίρισμα. Συνδυασμένο, το πακέτο Arena φέρνει τη διάσημη ηχητική κληρονομιά της JBL στο ευρύ κοινό.

EUROPEAN HT SUBWOOFER 2015-2016
ELAC SUB 2070

ELAC-SUB-2070

Η Elac συνδυάζει στιλάτο γυαλιστερό φινίρισμα, στιβαρή κατασκευή και τεχνολογία αιχμής στο SUB 2070. Έχει «πλάτη-με-πλάτη» δύο μεγάφωνα των 10 ιντσών, σε διάταξη push-push για να απομακρύνει τους ανεπιθύμητους συντονισμούς. Ο ενισχυτής είναι 600W, ενώ το SUB 2070 μπορεί να γεμίσει μεγάλα δωμάτια με αβίαστα δυναμικά και ακρίβεια, κατεβαίνοντας μέχρι τα 20Hz. Για την καλύτερη δυνατή απόδοση στο σύστημά σας, το subwoofer είναι πλήρως ρυθμιζόμενο μέσω δωρεάν εφαρμογής (app), η οποία περιλαμβάνει παραμετρικό ισοσταθμιστή και αυτόματη ακουστική ισοστάθμιση. Πατήστε το κουμπί Auto EQ και τοποθετώντας το smartphone ή το tablet κοντά στο γούφερ και μετά πάλι δίπλα στη θέση ακρόασης, το SUB 2070 θα τελειοποιήσει τις επιδόσεις του για το χώρο σας. Ιδιοφυές!

EUROPEAN BLU-RAY PLAYER 2015-2016
Pioneer BDP-LX88

Pioneer-BDP-LX88

Χάρη στο πανέμορφο στιλ και τον βαρύ σχεδιασμό, με κατασκευή που δεν αφήνει υπόνοιες ποιότητας, το Pioneer BDP-LX88 δείχνει σε κάθε εκατοστό την ανώτερη σχεδίασή του - και την απόδοση και τη λειτουργία του που μόνο προσθέτουν στα θέλγητρά του. Όντας πραγματικός σχεδιασμός universal, το BDP-LX88 μπορεί να διαβάσει CD, DVD, Blu-ray, DVD-Audio και Super Audio CD δίσκους και στηρίζει την πολυ-λειτουργικότητα με υποστήριξη ήχου υψηλής ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένων των FLAC, ALAC και DSD, μέσω δικτύου ή από την είσοδο USB. Η αναπαραγωγή ταινιών εμπλουτίζεται από την απόδοση εξαιρετικής λεπτομέρειας που οφείλεται στην επεξεργασία Pixel Drive της Pioneer και από πληθώρα ρυθμίσεων διαθέσιμες στο χρήστη. Οι μουσικές επιδόσεις, εν τω μεταξύ, είναι ποιότητας audiophile, είτε από τις αναλογικές εξόδους του player (που περιλαμβάνουν στερεοφωνικά XLR) ή μέσω HDMI. Συνολικά, αυτή η ναυαρχίδα είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα κατάλληλο για κάθε home theater.


EUROPEAN HT STREAMING SOLUTION 2015-2016
Netflix

Netflix


Αρχικά o οικιακός κινηματογράφος χρησιμοποιούσε μόνο φυσικά μέσα, αλλά ο διαδικτυακός γίγαντας Netflix προσφέρει τώρα μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο Blu-ray. Προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ταινιών Χόλιγουντ και μια διευρυνόμενη βιβλιοθήκη δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών, όντας συνδρομητής του Netflix (με μια σταθερή μηνιαία συνδρομή) σημαίνει ότι δεν θα ξεμείνετε ποτέ από περιεχόμενο παρακολούθησης, ενώ για να βρείτε τα προγράμματα που επιθυμείτε θα έχετε υποστήριξη από καλά δομημένα μενού και εξατομικευμένες προτάσεις ειδικά για εσάς. Αυτό που ελκύει δεν είναι μόνο η ποσότητα, αν και η υποστήριξη υλικού 4K και του ερχόμενου περιεχομένου HDR κάνει το Netflix ένα ιδανικό συνεργάτη για την τελευταία γενιά των Ultra HD τηλεοράσεων, με 5,1 ήχο που συχνά προβλέπεται για το σύστημα ηχείων σας. Φυσικά, το Netflix θα κάνει streaming στo φορητό υπολογιστή σας, το smartphone ή το tablet, παρέχοντας ταινίες κατά παραγγελία όποτε θέλετε.

 

https://www.eisa.eu/awards/home-theatre-audio.html#awards

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...