fbpx
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015 00:17

EISA Awards 2015-2016 HIFI EXPERT GROUP

Τα βραβεία Hi-Fi της EISA για το 2015-2016

EUROPEAN LOUDSPEAKER 2015-2016
Bowers & Wilkins CM6 S2

B-W-CM6-S2

Η τελευταία προσθήκη της Εγγλέζικης εταιρίας στη σειρά CM, είναι το μοντέλο CM6 S2. Το μόνο ηχείο βάσης της σειράς με το χαρακτηριστικό «τουίτερ στην κορυφή». Ένα τουίτερ 25 χιλιοστών βρίσκεται τοποθετημένο σ’ ένα ανεξάρτητο θάλαμο επάνω από την καμπίνα. Η καμπίνα στεγάζει ένα γούφερ/μιντρείντζ των 165 χιλιοστών από πλεγμένο Kevlar. Αυτή είναι σχεδιασμένη ώστε να μπορεί να βιδωθεί στην αποκλειστική βάση FS-CM2, ενώ υπάρχουν και αυτοκόλλητα ελαστικά αποσβεστικά για όσους τοποθετήσουν τα ηχεία σε ράφι. Εν τω μεταξύ, η οπή εκτόνωσης του μπάσου είναι στο πίσω μέρος και ένα κυλινδρικό αφρώδες υλικό μας βοηθάει για να ρυθμίσουμε τα μπάσα. Για αυτούς με μικρότερους χώρους ακρόασης που αναζητούν γλυκές υψηλές, ένα εκλεπτυσμένο ηχείο που αποδίδει ήχο με εντυπωσιακή έκταση που διαψεύδει το μέγεθος του.

EUROPEAN HIGH-END AMPLIFIER 2015-2016
Mark Levinson No585

Mark-Levinson-No585

Ποιος λέει ότι χρειαζόμαστε ένα ρακ γεμάτο από ανεξάρτητες συσκευές για να απολαύσουμε ένδοξο high-end ήχο; Από την κορυφαία εταιρία της Harman, τη Mark Levinson, μας έρχεται ένας πλήρως ισορροπημένος Κλάσης Α/Β ολοκληρωμένος ενισχυτής που συνδυάζει USB DAC 32bit PCM και DSD μετατροπή. Συντηρητικά δηλωμένος ως 200W ανά κανάλι με σταθερότητα στα 2 Ω για άριστο έλεγχο των ηχείων, ο ενισχυτής έχει τέσσερις αναλογικές και έξι ψηφιακές εισόδους ώστε να δέχεται μεγάλη ποικιλία πηγών. Με ισχυρό ήχο, με εξαιρετική δυναμική περιοχή και με ομαλά, χωρίς κόκκο, πρίμα ο ενισχυτής έχει την ικανότητα να δημιουργεί μια ευρεία και σταθερή στερεοφωνική εικόνα. Ο No585 είναι πιο ο σίγουρος δρόμος για ένα θεαματικό ήχο.

EUROPEAN USB DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2015-2016
OPPO HA-2

OPPO-HA-2

Με ένα κόμπακτ περίβλημα από κράμα και ντυμένος με ένα υψηλής ποιότητας δέρμα, αυτός ο φορητός μετατροπέας DAC-ενισχυτής ακουστικών αποσκοπεί σαφώς σε όσους αναζητούν το στιλ. Ωστόσο, είναι βέβαιο, ότι δεν είναι αδέξιος όταν πρόκειται για τον ήχο. Μέσα στη λεπτού πάχους συσκευή υπάρχει το τσιπ DAC της ΕSS, το γνωστό Sabre, που υποστηρίζει hi-res αναπαραγωγή ήχου μέχρι 384kHz σε PCM και DSD256. Ο ΗΑ-2 φέρει δύο εισόδους USB (τύπου Α και micro Β) στο κάτω μέρος και δυο 3,5 χιλιοστά υποδοχές (mini jack) στην κορυφή. Μια από αυτές είναι η υποδοχή ακουστικών, με ικανότητα να οδηγεί ένα μεγάλο εύρος ακουστικών. Η άλλη υποδοχή λειτουργεί ως αναλογική είσοδος ή έξοδος γραμμής, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέσουν τη συσκευή σε στερεοφωνικό σύστημα. Ικανός να συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα Apple και Android συσκευών, ο Oppo ΗΑ-2 είναι η έξυπνη επιλογή για όσους αναζητούν ένα καλόηχο και με τολμηρή εμφάνιση φορητό ενισχυτή χωρίς υψηλή τιμή.

EUROPEAN HIGH-END LOUDSPEAKER 2015-2016
Focal Sopra No2

Focal-Sopra-No2

Μέρος της νέας σειράς ηχείων που βρίσκεται ανάμεσα στα Electra και στα κορυφαία Utopia, τα Sopra Νο2 δεν είναι κομπάρσοι λόγο της εντυπωσιακής τους εμφάνισης με τα πολύχρωμα φινιρίσματα τους. Είναι ένα ένα ηχείο τριών δρόμων με μεγάφωνα της Focal που έχουν κώνους τύπου «W». Περιλαμβάνονται ένα ζευγάρι γούφερ των 18 εκατοστών σε συνδυασμό με ένα μιντρέιντζ των 16,5 εκατοστών και ένα τουίτερ από «δοκιμασμένο και ελεγμένο» βηρύλλιο ανεστραμμένο θόλου. Τα Sopra Νο2 είναι ο καρπός των συνεχών ερευνών που αφορούν το σχεδιασμό του μαγνήτη και του συστήματος ανάρτησης ενός μεγαφώνου με στόχο τη μείωση των παραμορφώσεων. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών υλοποιούνται στο Sopra Νο2 που μαγεύει με έναν ήχο που είναι διευρυμένος και συνάμα σαφής, ισχυρός αλλά αβίαστος, θέτοντας νέα στάνταρτ στην κατηγορία του.

EUROPEAN AMPLIFIER 2015-2016
Hegel H160

Hegel-H160

Ένας σύγχρονος ολοκληρωμένος ενισχυτής είναι ο H160 της Hegel που παρέχει έξοδο 150W δια μέσου μιας καινοτομικής και ευέλικτης πλατφόρμας που συνδυάζει αναλογικό και ψηφιακό κόσμο. Ο ενισχυτής είναι εξοπλισμένος με ομοαξονικές και οπτικές συνδέσεις αλλά και USB όπως και δικτύου. Το τελευταίο υποστηρίζει DLNA και AirPlay. Ο H160 είναι επίσης εξοπλισμένος με έναν ξεχωριστό ενισχυτή, με υποδοχή 6,35 χιλιοστών, με σκοπό να οδηγεί και τα πιο απαιτητικά σετ ακουστικών. Ενεργοποιώντας τον H160 θα ανταμειφθείτε με έναν ισχυρό ήχο, με βαθύ και αυστηρά ελεγχόμενο μπάσο για μια όμορφα «φωτισμένη» μουσική εμπειρία. Ο H160 είναι μια τέλεια λύση για τους παλιούς και νέες λάτρεις της μουσικής.


EUROPEAN COMPACT HI-FI SYSTEM 2015-2016
Naim Mu-so

Naim-Mu-so

Η Naim δεν δίστασε με την πρώτη της επαφή στο ασύρματο κόσμο του hi-f να κατασκευάσει ένα «όλα-σε-ένα» σύστημα. Μέσα στην MDF καμπίνα της συσκευής με το κομψό περίβλημα από αλουμίνιο υπάρχουν όχι λιγότερα από έξι μεγάφωνα: δύο τουίτερ, ένα δίδυμο μιντρέιντζ και δύο ελλειπτικά γούφερ. Το καθένα οδηγείται από έναν ενισχυτή Τάξης Δ επιπέδου 75W. Το Mu-so ελέγχεται μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη αφής, που ρυθμίζει τη στάθμη, την επιλογή εισόδου και την αναπαραγωγή της μουσικής, ενώ μια ειδική εφαρμογή (app) εκτείνεται τον έλεγχο σε πολλά συστήματα Mu-so που μπορεί να έχουμε σ’ όλο το σπίτι. Κάτω από το καπό υπάρχουν ισχυροί επεξεργαστές DSP που τρέχουν το δικό τους κώδικα της Naim που έχει να κάνει με AirPlay, Bluetooth aptX και UPnP διασυνδέσεις. Η αγορά των ασύρματων ηχείων/συστημάτων είναι πολύ ανταγωνιστική, αλλά ακούγοντας αυτό το τραγανό, ρυθμικό και ισχυρό ήχο του Mu-so μπορεί άνετα να κατατροπωθεί.

EUROPEAN HEADPHONES 2015-2016
Sennheiser MOMENTUM 2

Sennheiser-MOMENTUM-M2

Τα ακουστικά MOMENTUM 2 της Sennheiser είναι τύπου over-ear και συνεχίζουν την επιτυχία των αρχικών μοντέλων MOMENTUM. Αυτή η νέα εκδοχή προσφέρει μεγαλύτερα μαξιλαράκια και αναδιπλούμενη σχεδίαση για να κάνει τη χρήση τους ακόμη πιο εύκολη γι’ όσους τα χρησιμοποιούν καθημερινά. Επιπλέον έχουν υψηλής ποιότητας μικρόφωνο και αποσπώμενο καλώδιο, ενώ χρησιμοποιούν δέρμα πολυτελείας και το ανοξείδωτο ατσάλι στον σκελετό τους. Εύκολα στην οδήγηση και με εντυπωσιακό μπάσο, τα MOMENTUM 2 έχουν την ικανότητα να ακούγονται ευχάριστα, πλούσια και με λεπτομέρεια όταν η μουσική το απαιτεί. Γι’ αυτό το λόγο είναι στην κορυφή την κατηγορίας και της τιμής τους.

EUROPEAN TURNTABLE 2015-2016
Pro-Ject RPM3 Carbon

Pro-Ject-RPM3-Carbon

Επωφελούμενο από την τεχνολογία που αναπτύχθηκε για την ακριβή σειρά πικάπ RPM, αυτό το νέο μοντέλο διαθέτει μια σειρά από καινοτομίες για να ενισχύσει τον ήχο του. Το σασί με σχήμα V και το δυναμικά ισορροπημένο πλατό του είναι από MDF, μάλιστα το τελευταίο φέρει επίστρωση ματ από ανακυκλωμένα βινύλια LP, ενώ το εξωτερικό μοτέρ των 15V AC οδηγείται από ένα συμπαγές τροφοδοτικό. Ο νέος 10 ιντσών, μορφής S βραχίονας, είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του πικάπ. Αυτός είναι κατασκευασμένος από σωλήνα αλουμινίου που περιβάλλεται από μίγμα ρητίνης και ανθρακονημάτων. Ο βραχίονας, με τη σειρά του, φέρει custom κεφαλή κινητού μαγνήτη με ασημοκαλωδίωση, την κλασική 2M της Οrtofon. Το τελικό συστατικό αυτού του εντυπωσιακού πικάπ είναι η αξιοσημείωτη σταθερότητα του αλλά και το κυριότερο η μουσικότητα που προσφέρει.


EUROPEAN NETWORK MEDIA PLAYER 2015-2016
Marantz NA8005

Marantz-NA8005

Αυτό το πολυτελές ψηφιακό music player είναι συμβατό με πολυάριθμες πηγές, χάρη στην μεγάλη γκάμα των ομοαξονικών και οπτικών εισόδων του, το ασύγχρονο USB και τις δικτυακές του ικανότητες ώστε να παίζει αρχεία μέχρι 192ΚHz LPCM και DSD128. Η συσκευή υποστηρίζει, επίσης AirPlay, Spotify Connect και ιντερνετικό ραδιόφωνο. Μια θύρα USB στην πρόσοψη είναι έτοιμη να δεχθεί smartphone, ταμπλέτες και συσκευές αποθήκευσης μουσικής ώστε να διευρύνει περαιτέρω την γκάμα του player. To Marantz παίζει ήχο υψηλής ανάλυσης, ενώ τα ομαλά και γλυκά του πρίμα είναι το τέλειο αντίδοτο στα χαμηλού bitrate αρχεία AAC ή MP3. Το πλούσιο και ουσιαστικό μπάσο ολοκληρώνει το πακέτο που αξίζει την πρώτη θέση σε οποιοδήποτε δικτυωμένο σύστημα hi-fi.


EUROPEAN MULTIROOM SYSTEM 2015-2016
Denon HEOS

Denon-HEOS

To ΗEOS της Denon παρέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να δημιουργήσει κανείς ένα ευέλικτο σύστημα ήχου για το σπίτι. Τα ηχεία έρχονται σε μια ποικιλία μοντέλων -τα HEOS 1, 3, 5 και 7- ενώ υπάρχει επίσης ενισχυτής και προενισχυτής για μεγαλύτερη επέκταση του συστήματος. Πρόκειται για τους HEOS Amp και ο HEOS Link. Ακόμη έχουμε και το HEOS HomeCinema που είναι κατάλληλο για τοποθέτηση κάτω από την τηλεόραση ως ηχομπάρα, ενώ το HEOS Extend είναι ο ιδανικός τρόπος για να αυξήσει κανείς την εμβέλεια του Wi-Fi για μουσική χωρίς καλώδια. Το όλο σύστημα ρυθμίζεται και ελέγχεται από την «καλογραμμένη» HEOS app (iOS και Android), που υποστηρίζει Spotify, Tidal, Deezer και TuneIn ραδιόφωνο αλλά και άλλες ολοκληρωμένες υπηρεσίες μουσικής που ανανεώνονται συνεχώς. Το σύστημα HEOS είναι ικανό για εκπληκτικά βαθύ μπάσο και ουσιαστικά μεσαία, παρέχοντας ενέργεια που καλύπτει όλο το χώρο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να γεμίσει κανείς με μουσική όλο το σπίτι του.

 

https://www.eisa.eu/awards/hi-fi.html#awards

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βραβεία EISA 2015-2016 Η λίστα EISA Awards 2015-2016 MOBILE DEVICES EXPERT GROUP »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...