fbpx
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015 00:49

EISA Awards 2015-2016 HT VIDEO AND DISPLAYS EXPERT GROUP

Τα βραβεία τηλεοράσεων, βιντεοπροβολέων και καμερών της EISA για το 2015-2016

 

EUROPEAN HOME THEATRE PROJECTOR 2015-2016
Epson EH-LS10000

Epson-EH-LS10000

Η Epson ξαναγραφεί το βιβλίο της προβολής, με τον EH-LS10000 που συνδυάζει λέιζερ πηγή φωτός με 4K επεξεργασία εμπλουτισμού της ανάλυσης για να προσφέρει τους οπαδούς του home cinema μια εμπειρία που θα λατρέψουν. Το λέιζερ, σε σχέση τη παραδοσιακή λάμπα UHP, φέρνει υψηλά οφέλη όπως χαμηλό θόρυβο (μόλις 19dB) και διάρκεια ζωής που φθάνει μέχρι τις 30.000 ώρες. Ο προβολέας παρουσιάζει εξαιρετικό επίπεδο μαύρου και άριστη φωτεινότητα, εξασφαλίζοντας ώστε η μεγάλη εικόνα να έχει ουσιαστικές αρετές ακόμη και σ’ ένα φωτεινό δωμάτιο. Οι πηγές Full HD φροντίζονται με ιδιαίτερη ευλάβεια ανεβάζοντας την ευκρίνεια τους μέσω 4K upscaling. Το στάδιο εισόδου HDMI μπορεί να δεχτεί native υλικό UHD έως και 60Hz, ιδανικό για τα νέα Ultra HD Blu-ray players. Ο προβολέας ΕΗ-LS10000 είναι εύκολος στην εγκατάσταση, έχει καμπυλωτό σχεδιασμό και είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο της μεγάλης εικόνας.


EUROPEAN BEST BUY TV 2015-2016
Philips 55PUS7600

Philips-55PUS7600

Το να συνδυάσει ένας κατασκευαστής εξαιρετική ποιότητα εικόνας, ευχάριστη ηχητική απόδοση και ένα μοντέρνο λειτουργικό σύστημα Smart TV σ’ ένα ελκυστικό πακέτο είναι κατόρθωμα, ειδικά όταν η τιμή είναι ελκυστική. Αυτό ακριβώς πέτυχε η Philips με την 55PUS7600, μια τηλεόραση 55 ιντσών που διαθέτει λειτουργία upsampling με την μηχανή Pixel Precise UHD, εξαιρετική ευκρίνεια κινούμενων εικόνων χάρη στην τεχνολογία Perfect Natural Motion και HDMI 2.0 για υλικό UHD. Υπάρχει Ambilight φωτισμός σε τρεις πλευρές της τηλεόρασης που βελτιώνει την οπτική εμπειρία σύμφωνα με περιεχόμενο. Ακόμη έχει ειδικό μεγάφωνο με τεχνολογία Double Ring για απόδοση των μπάσων από το λεπτό πλαίσιο της τηλεόρασης. Το λειτουργικό Android TV, που τρέχει σε επεξεργαστή Quad Core, ανοίγει έναν κόσμο διασκέδασης και εφαρμογών. Μια καλοφτιαγμένη τηλεόραση απ’ όλες τις πλευρές.


EUROPEAN HOME THEATRE TV 2015-2016
LG 65EG960V

LG-65EG960V

Home cinema σημαίνει να ζει κανείς την οπτική και συγκινησιακή δράση της κινηματογραφικής αίθουσας στην άνεση του σπιτιού του και η 65EG960V OLED TV της LG έχει αυτή τη δυνατότητα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η μεγέθους 65 ιντσών κυρτή τηλεόραση προσφέρει καθηλωτική οπτική εμπειρία, εξαιρετική αναπαραγωγή χρωμάτων από ευρεία γωνία θέασης και χαμηλές αντανακλάσεις όταν χρησιμοποιείται σε φωτεινό περιβάλλον. Στο σκοτεινό περιβάλλον ενός home cinema η τεχνολογία WRGB OLED της τηλεόρασης πραγματικά εντυπωσιάζει, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα εικόνας όσον αφορά την αντίθεση, με βαθύ μαύρο και πλήρη φωτεινότητα. Εν τω μεταξύ, η 65EG960V παρέχει εξαιρετική ευκρίνεια UHD τόσο από πηγές HD, χάρη στην τεχνολογία upscaling της LG, όσο και από πηγές native UHD. Το εξαιρετικά λεπτό πάχος, το διαστημικό στιλ και το υπέροχο webOS 2.0 ολοκληρώνουν το πακέτο.


EUROPEAN HIGH END TV 2015-2016
Samsung UE65JS9500

Με μέγιστη τιμή φωτεινότητας του πλησιάζει τα 1.000 nits και υποστήριξη για περιεχόμενο HDR (High Dynamic Range), η ναυαρχίδα της Samsung για το 2015 θέτει νέα πρότυπα στην τεχνολογία τηλεόρασης, παρέχοντας εικόνες με επαναστατική φωτεινότητα. Αυτό το κορυφαίο χαρακτηριστικό μαζί με την εξαιρετική συνολική ποιότητα εικόνας, η τηλεόραση αναβαθμίζει κάθε πηγή βίντεο σε ανάλυση UHD για το πάνελ των 10bit που φοράει. Μάλιστα υποστηρίζει τα τελευταία πρότυπα του UHD βίντεο συμπεριλαμβανομένης της HEVC κωδικοποίησης. Επιπλέον, το λειτουργικό σύστημα Tizen Smart TV παρέχει ένα ομαλό έλεγχο της συσκευής, φέρνοντας στην οθόνη μια τεράστια συλλογή από εφαρμογές και υπηρεσίες streaming. Ως μια πραγματική high-end τηλεόραση, η UE65JS9500 είναι εξοπλισμένη με δύο δέκτες, με ενσωματωμένη κάμερα, δέχεται έλεγχο με κινήσεις των χεριών και έρχεται με το One Connect, μια εξωτερική συσκευή της Samsung που είναι συμβατή με το μέλλον ενάντια στην εξελισσόμενη τεχνολογία.


EUROPEAN SMART TV 2015-2016
LG 65UF950V

LG-65UF950V

Η Smart TV της LG συνεχίζει να εξελίσσεται με τη μορφή της 65UF950V, μια Ultra HD τηλεόραση με ακροφωτισμό (edge-light) του πάνελ της, που «τρέχει» τη δεύτερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος webOS της LG. Η νέα έκδοση για το 2015, έχει αυξημένη χρηστικότητα και υψηλή ταχύτητα απόκρισης, κάτω από ένα άκρως βελτιωμένο και εντυπωσιακά πολύχρωμο περιβάλλον. Όλες οι πηγές (από εξωτερικά player μέχρι υπηρεσίες streaming) αντιμετωπίζονται ισότιμα, η εύρεση του περιεχομένου είναι εύκολη και το webOS 2.0 προσφέρει αυξημένη τηλεοπτική εμπειρία που ευνοεί την ευκολία χρήσης παρά την πολυπλοκότητα. Η 65UF950V έχει επίσης και άλλα ταλέντα, όπως ευρεία αναπαραγωγή πολυμέσων (συμπεριλαμβανομένων αρχείων 4K κατά HEVC), mirroring της οθόνης των smartphone και tablet, διαισθητικό έλεγχο κίνησης και δυνατότητα PVR για εγγραφές. Μια Smart TV, μια ολοκληρωμένη τηλεόραση που είναι αντάξια του βραβείου.

EUROPEAN CAMCORDER 2015-2016
Panasonic HC-WX970

Panasonic-HC-WX970

Οι λάτρες της λήψης που ψάχνουν για μια βιντεοκάμερα 4K θα ανταμειφτούν με την Panasonic HC-WX970, ένα προσιτό μοντέλο που συνδυάζει κορυφαία χαρακτηριστικά σε κόμπακτ σώμα, συμπεριλαμβανομένου της καινοτόμου διπλής λειτουργίας εγγραφής. Εκτός από το κύριο φακό Dicomar της Leica (με αισθητήρα 18,91MP), η κάμερα έχει έναν δεύτερο περιστρεφόμενο φακό στην οθόνη-μόνιτορ αφής των τριών ιντσών που διαθέτει. Ο δεύτερος φακός επιτρέπει την ταυτόχρονη λήψη δύο διαφορετικών σκηνών (δικάμερο), με τη μια να είναι τοποθετημένη στη γωνία του κύριου φακού. Η HC-WX970 παρέχει υψηλή ποιότητα και εξαιρετικές εικόνες που δημιουργούνται εύκολα με το άριστο σύστημα σταθεροποίησης και τη λειτουργία Level Shot που αντισταθμίζει αυτόματα τυχών κλίσεις, έχοντας ταυτόχρονα για επιλογή διάφορα mode εγγραφής συμπεριλαμβανομένου του HDR (High Dynamic Range) για κορυφαίες και πετυχημένες βιντεολήψεις.

EUROPEAN DESIGN TV 2015-2016
Sony KD-65X9005C

Sony-KD-65X9005C

Δεν είναι συχνό το φαινόμενο εμπρός στη θέα μιας τηλεόραση να ακούγονται επιφωνήματα τύπου “wow” ακόμη κι όταν αυτή είναι σβηστή. Η 65X9005C της Sony το κατορθώνει αυτό λόγω του εκπληκτικού της στιλ. Αυτή η 65 ιντσών τηλεόραση είναι πολύ λεπτή σε πάχος, που κάνει το σαλόνι μας να «φωνάζει» από ομορφιά. Η τηλεόραση έχει μόλις 4,9 χιλιοστά πάχος στο λεπτότερο της σημείο και έρχεται με μια καινοτομική και κομψή βάση στερέωσης στον τοίχο. Επίσης μπορεί να τοποθετηθεί σε ράφι ή τραπεζάκι με τη χρήση δύο επιχρωμιωμένων στιλάτων ποδιών. Ο σχεδιασμός δεν είναι το μόνο δυνατό σημείο της τηλεόρασης, αυτή έχει οθόνη Ultra HD 4K, τη μοναδική τεχνολογία Triluminos της Sony που αποδίδει πλούσια χρώματα και ευκρινείς εικόνες, αλλά και πλατφόρμα Android TV που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά και τις εφαρμογές της συσκευής σε μια σοφιστικέ home οθόνη-μενού.


EUROPEAN BLU-RAY PLAYER 2015-2016
Pioneer BDP-LX88

Pioneer-BDP-LX88

Χάρη στο πανέμορφο στιλ και τον βαρύ σχεδιασμό, με κατασκευή που δεν αφήνει υπόνοιες ποιότητας, το Pioneer BDP-LX88 δείχνει σε κάθε εκατοστό την ανώτερη σχεδίασή του - και την απόδοση και τη λειτουργία του που μόνο προσθέτουν στα θέλγητρά του. Όντας πραγματικός σχεδιασμός universal, το BDP-LX88 μπορεί να διαβάσει CD, DVD, Blu-ray, DVD-Audio και Super Audio CD δίσκους και στηρίζει την πολυ-λειτουργικότητα με υποστήριξη ήχου υψηλής ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένων των FLAC, ALAC και DSD, μέσω δικτύου ή από την είσοδο USB. Η αναπαραγωγή ταινιών εμπλουτίζεται από την απόδοση εξαιρετικής λεπτομέρειας που οφείλεται στην επεξεργασία Pixel Drive της Pioneer και από πληθώρα ρυθμίσεων διαθέσιμες στο χρήστη. Οι μουσικές επιδόσεις, εν τω μεταξύ, είναι ποιότητας audiophile, είτε από τις αναλογικές εξόδους του player (που περιλαμβάνουν στερεοφωνικά XLR) ή μέσω HDMI. Συνολικά, αυτή η ναυαρχίδα είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα κατάλληλο για κάθε home theater.

EUROPEAN HT STREAMING SOLUTION 2015-2016
Netflix

Netflix


Αρχικά o οικιακός κινηματογράφος χρησιμοποιούσε μόνο φυσικά μέσα, αλλά ο διαδικτυακός γίγαντας Netflix προσφέρει τώρα μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο Blu-ray. Προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ταινιών Χόλιγουντ και μια διευρυνόμενη βιβλιοθήκη δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών, όντας συνδρομητής του Netflix (με μια σταθερή μηνιαία συνδρομή) σημαίνει ότι δεν θα ξεμείνετε ποτέ από περιεχόμενο παρακολούθησης, ενώ για να βρείτε τα προγράμματα που επιθυμείτε θα έχετε υποστήριξη από καλά δομημένα μενού και εξατομικευμένες προτάσεις ειδικά για εσάς. Αυτό που ελκύει δεν είναι μόνο η ποσότητα, αν και η υποστήριξη υλικού 4K και του ερχόμενου περιεχομένου HDR κάνει το Netflix ένα ιδανικό συνεργάτη για την τελευταία γενιά των Ultra HD τηλεοράσεων, με 5,1 ήχο που συχνά προβλέπεται για το σύστημα ηχείων σας. Φυσικά, το Netflix θα κάνει streaming στo φορητό υπολογιστή σας, το smartphone ή το tablet, παρέχοντας ταινίες κατά παραγγελία όποτε θέλετε.


EUROPEAN PHOTO & VIDEO CAMERA
Panasonic Lumix DMC-G7/G70

Panasonic-LUMIX-DMC-G7 G70

Η G7 είναι μια πραγματική βιντεοκάμερα + φωτογραφική υβριδική μηχανή με δυνατότητα εγγραφής 4K βίντεο και μάλιστα σε πολύ προσιτή τιμή. Αυτή υποστηρίζεται από μια πλήρη γκάμα χαρακτηριστικών για την εικόνα, συμπεριλαμβανομένων εισόδου μικροφώνου και μιας οθόνη για τάχιστη εστίαση. Οι φωτογράφοι που δεν έχουν παραμεληθεί καθόλου εδώ, αφού έχουμε 16MP αισθητήρα τύπου micro Four Thirds, ηλεκτρονικό σκόπευτρο ανάλυσης 2,36-Mdot, ρύθμιση ISO 100-25600, δυνατότητα συνεχόμενων λήψεων 8 καρέ ανά δευτερόλεπτο και ένα ήσυχο ηλεκτρονικό κλείστρο με ταχύτητα έως 1/16000 του δευτ. Η μεγάλη λαβή, τα διπλά χειριστήρια ελέγχου και η πλήρως περιστρεφόμενη οθόνη αφής προσδίδουν εξαιρετική ευκολία χρήσης. Ιδίως για ερασιτέχνες κινηματογραφιστές η G7 είναι ανατρεπτική, σκέτη πρόκληση. Η G7 είναι μια πραγματική βιντεοκάμερα + φωτογραφική υβριδική μηχανή με δυνατότητα εγγραφής 4K βίντεο σε πολύ προσιτή τιμή. Αυτή υποστηρίζεται από μια πλήρη γκάμα χαρακτηριστικών για την εικόνα, συμπεριλαμβανομένων εισόδου μικροφώνου και μιας οθόνη για τάχιστη εστίαση. Οι φωτογράφοι που δεν έχουν παραμεληθεί καθόλου εδώ, αφού έχουμε 16MP αισθητήρα τύπου micro Four Thirds, ηλεκτρονικό σκόπευτρο ανάλυσης 2,36-Mdot, ρύθμιση ISO 100-25600, δυνατότητα συνεχόμενων λήψεων 8 καρέ ανά δευτερόλεπτο και ένα ήσυχο ηλεκτρονικό κλείστρο με ταχύτητα έως 1/16000 του δευτ. Η μεγάλη λαβή, τα διπλά χειριστήρια ελέγχου και η πλήρως περιστρεφόμενη οθόνη αφής προσδίδουν εξαιρετική ευκολία χρήσης της κάμερας. Ιδίως για ερασιτέχνες κινηματογραφιστές η G7 είναι ανατρεπτική, σκέτη πρόκληση.

https://www.eisa.eu/awards/home-theatre-display-video.html#awards

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...