fbpx
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 11:19

Panasonic 65CZ950 OLED baby

Με τηλεοράσεις OLED κατεβαίνει η Panasonic στην ερχόμενη έκθεση IFA 2015. Το περιοδικό έχει δει τις τηλεοράσεις αυτές στο Convention 2015 που πραγματοποίησε η Panasonic τον περασμένο Μάρτιο στη Φρανκφούρτη.

Τα πάνελ των τηλεοράσεων OLED της Panasonic έχουν LG Display καταγωγή, αφού η κορεάτικη εταιρία είναι η μόνη που κατασκευάζει OLED με μαζική παραγωγή.

Οι τηλεοράσεις OLED της Panasonic θα ανήκουν στην σειρά CZ950 και αρχικά θα είναι στις 65 ίντσες, αλλά μπορούμε να δούμε και 55 ιντσών. Αυτές θα είναι κυρτές και UHD 4K.

Το οξύμωρο είναι ότι η Panasonic αναφέρει τις OLED τηλεοράσεις της ως HDR (high dynamic range). Οι μηχανικοί της LG δηλώνουν ότι τα πάνελ OLED δεν ανεβαίνουν πάνω από 400 nits, όταν οι καθαρόαιμες HDR τηλεοράσεις (LCD) θα φθάνουν τα 1000 nits.
OLED τηλεοράσεις με φωτεινότητα 600nits θα δούμε του χρόνου, ενώ η LG Display έχει στα εργαστήρια πάνελ OLED που αγγίζουν τα 800 nits που θα γίνουν προϊόν το 2017.

Βέβαια οι κατασκευαστές OLED για να πουλήσουν HDR τηλεοράσεις φέτος θα αναφέρουν «αντιληπτό» και όχι πραγματικό HDR. Έχουν κάποιο δίκαιο, αφού το μαύρο των OLED είναι αισθητά πιο χαμηλό από κάθε LCD τηλεόραση με αποτέλεσμα η απόσταση του από τη πλήρη φωτεινότητα να είναι πολύ μεγάλη.

Επομένως οι φετινές OLED μπορεί να έχουν μέγιστη φωτεινότητα 400nits, όμως αυτή θα μετράει από τα 0 nits και όχι από τα 0,2 nits ή 0,4 nits των LCD. Τα μηδέν από το 0,2 nits έχουν τεράστια διαφορά στο μαύρο.

Περισσότερα από την IFA 2015 όπου το περιοδικό μας θα καλύψει κανονικά από το Βερολίνο! 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Sony HT-RT5 Ηχομπάρα για απαιτητικούς Philips 65PUS9809 Με HDR »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...