fbpx
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 13:00

Sony Bravia 4K 2015 AndroidTV Benchmarking [Video]

Καλό είναι να γνωρίζουμε εσωτερικά τι βλέπει η πλατφόρμα Android TV της Sony.

Θυμίζουμε ότι έχουμε στα χέρια μας την Sony Bravia KD-65X9005C για τεστ. Η τηλεόραση έχει έρθει από τη Sony Αγγλίας για να τη δοκιμάσει το περιοδικό ΗΧΟΣ. Μια είναι δεν υπάρχει άλλη στην Ελλάδα.

Γνωρίζουμε ότι οι νέες τηλεοράσεις της Sony για την εικόνα έχουν τον ισχυρό επεξεργαστή Χ1.

Η σημερινή πλατφόρμα της Android TV και ειδικά το Google Play στις τηλεοράσεις δεν έχει καμιά σχέση με ότι γνωρίζουμε στα smartphone. Εδώ υπάρχει η άποψη του καναπέ ή του leanback όπως λένε στη Βόρεια Αμερική.

Η Android TV δεν είναι τίποτε άλλο από τη Smart TV πλατφόρμα της Sony, την ίδια πλατφόρμα έχουν οι τηλεοράσεις των Philips, Sharp και Toshiba.

Όπως λέγαμε το Google Play των TV δεν έχει σχέση με το Google Play των smartphone όπως δεν έχει σχέση με το Google Play των wearables. Δεν υπάρχουν δηλαδή διαθέσιμες οι ίδιες app. Εστιάζει κυρίως σε παιχνίδια, υπηρεσίες μουσικής και βίντεο και ελάχιστες παραγωγικές εφαρμογές. Ακόμη, επίσης, δεν υπάρχει διαθέσιμος ο περίφημος Chrome για browsing.
Εννοείται ότι οι developers αυτό τον καιρό μεταφέρουν ή γράφουν εφαρμογές για την Android TV.

Στις τηλεοράσεις λοιπόν, προς το παρόν, υπάρχουν διαθέσιμα τα Benchmark (app) με τις ονομασίες AIDA64 και GFXBench Open GL.

Με τη βοήθεια αυτών τσεκάραμε τις τηλεοράσεις των Sony και Philips, δύο Android TVs που έχουμε αυτές τις ημέρες στα χέρια μας.

Εδώ γραφούμε για τη Sony. Θα πρέπει να πούμε πως η Android TV έχει ανάλυση 1920x1080 pixels και όχι UHD TV (για μερικούς 4Κ), αυτό ίσως έρθει αργότερα γιατί σχεδόν κάθε μέρα η Google αναβαθμίζει και ενημερώνει την Android TV.

Mε τα Benchmark ανακαλύψαμε ότι οι τηλεοράσεις σε ισχύ επεξεργαστή που αναφέρεται στην Android TV, και όχι στην πλατφόρμα επεξεργασίας της εικόνας, είναι σχεδόν στο μέσο όρο των smartphone. Η τηλεόραση έχει μνήμη αποθήκευσης 8363ΜΒ, μνήμη RAM 1,5GB, επεξεργαστής γραφικών ARM Mali-T624 και διπύρηνος επεξεργαστής MediaTek (MT5890).

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το Android TV ήρθε στις τηλεοράσεις μας και θα τις δυναμώσεις πολύ. Τώρα αναμένουμε ανάλογες πλατφόρμες από τις Mozilla, Microsoft και γιατί όχι Apple.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Thrax Helix 1 Πικάπ HTC INK One M9 body art »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...