fbpx
Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 23:02

Android M Το νέο Android έρχεται

Ανακοινώθηκε από τη Google η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android με τον κωδικό Android M (πιθανών Milkshake).

To νέο λειτουργικό θα υποστηρίζει την USB type-C που είναι η νέα θύρα USB όπου δεν έχει φορά το βύσμα και μπορεί να μεταφέρει ρεύμα, δεδομένα και γρήγορη φόρτιση.

Επίσης το Android M θα διπλασιάσει την διάρκεια της μπαταρίας των smartphone, δηλαδή από μια ημέρα που είναι σήμερα σε δύο.


Οι εφαρμογές θα γίνουν πιο εύκολες στη διαχείριση αλλά και στην αναζήτηση στο Google Play. Εννοείται ότι η εμφάνιση του Android M θα είναι πιο ξεκάθαρη και right to the point στη οθόνη των συσκευών που θα τρέχουν το νέο λειτουργικό σύστημα.


Το Android M θα είναι διαθέσιμο αρχικά στη σειρά Nexus της Google από το Φθινόπωρο.


Θα μπορούμε να κατεβάσουμε χάρτες ώστε να τους έχουμε διαθέσουμε off-line, αλλά και να ανεβάζουμε unlimited φωτογραφίες (μέχρι 16MP) και βίντεο (μέχρι 1080p) στο Drive. H εφαρμογή αυτή θα λέγεται Google Photos.


Όταν θα εγκαθιστούμε εφαρμογές ο χρήστης θα μπορεί να αρνείται την πρόσβαση της εφαρμογής στις επαφές, στο gps κ.λ.π. (permissions) κάτι που δεν γίνεται σήμερα.


Επίσης το Google Wallet θα γίνει Android Pay για τις πληρωμές. Θα υπάρχει παράλληλα ιδιαίτερη ασφάλεια και υποστήριξη μέσω δακτυλικού αποτυπώματος.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ex Machina To πρώτο Blu-ray με DTS:X Android TV Επίσημα από τη Google »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...