fbpx
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 08:46

Sony Xperia Z4

Χωρίς πολλά πολλά. Παρουσιάσεις και ειδικά events η Sony παρουσίασε σήμερα την επόμενη ναυαρχίδα της. 

Tο Sony Xperia Z4. Που τι άλλο, η Sony το εφοδιάζει με ότι έχει λανσάρει στα προϊόντα της για ήχο και εικόνα. Δηλαδή LDAC στο Bluetooth για καλύτερο stream ήχου και Χ-Reality για την εικόνα.


Το νέο Ζ4 έχει οθόνη 5,2 ιντσών Full HD με βελτιωμένο κοντράστ σε σχέση με το Ζ3. Ο επεξεργαστής είναι 8-πύρηνος 64-bit Snapdragon 810 στα 2GHz και 1.5GΗz ανάλογα τον πυρήνα, ενώ το Android είναι το Lollipop (v5.0) και η RAM του 3GB.


Mε το νέο επεξεργαστή το Ζ4 θα έχει καλύτερες επιδόσεις από το Ζ3. Η εσωτερική μνήμη είναι 32GB, μπαταρία του 2.930mAh –πιο μικρή από το Ζ3- αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Εννοείται ότι είναι αδιάβροχο, ενώ το USB έχει μεταφερθεί στο κάτω μέρος εκεί που το έχουν όλα τα κινητά σήμερα.


H έμφαση του κινητού είναι σε υψηλές επιδόσεις ήχου και εικόνας. Στον ήχο έχει DAC 192/24 με ικανότητα να παίζει Flac/wav και AIFF, αντί να κάνει down-sampling όπως έκανε το Ζ3 που ήταν ένα κινητό 96ΚΗz/24bits.


Θυμίζουμε το LDAC είναι καλύτερο πρωτόκολλο στο Bluetooth αφού έχει ρυθμό μετάδοσης στα 990kbps και το έχει μόνο η Sony, ωστόσο είναι απαραίτητο ότι η πλευρά της λήψης να είναι συμβατή με LDAC.


Κατά τα άλλα έχουμε καλύτερο ήχο αφού το Ζ4 έχει καλύτερο ενισχυτή ακουστικών και καλύτερη διαχείριση του ηχητικού σήματος, ενώ λογαριάζει το είδος των ακουστικών που του συνδέουμε. Παρέχεται επίσης σύστημα ακύρωσης του θορύβου του περιβάλλοντος.


Η φωτογραφική είναι ίδια με το Ζ3, δηλαδή αισθητήρας Exmor RS με 20,07ΜP ανάλυση, έχει φακό ευρυγώνιο έως 25 χιλιοστά και μπορεί να λάβει φωτογραφία ταυτόχρονα από την εμπρός και πίσω φωτογραφική. Η κάμερα έχει υψηλή ευαισθησία ISO 12800 αλλά και λήψη βίντεο 4Κ.Αναγνωρίζει αυτόματο το είδος του θέματος και βελτιστοποιεί τις ρυθμίσεις, ενώ καταπολεμάει το «κούνημα» με σταθεροποίηση. Παρέχει δημιουργικές δυνατότητες για selfies όπως να αντικατασταθούν τα πρόσωπα των ανδρών με γυναικεία και αντίστροφα. Η εμπρόσθια κάμερα είναι 5ΜP.


Και εδώ υποστηρίζεται το PlayStation 4 ώστε να παίζουμε παιχνίδια με το χειριστήριο DUALSHOCK 4. Το πάχος του κινητού είναι 6,9 χιλιοστά, ενώ οι διαστάσεις του περίπου ίδιες με αυτές του Ζ3, αλλά είναι ελαφρότερο.


Το σασί είναι από αλουμίνιο και γυαλί, ενώ στις γωνίες χρησιμοποιεί μια νέα μέθοδο επεξεργασίας ώστε να μην γδέρνεται ή να χαράσσει εύκολα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Panasonic 4Κ Blu-ray player Pioneer VSX-930 »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...