fbpx
Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 00:00

FIM Έλληνας κατασκευαστής

O κ. Θεόδωρος Καρατζάς ασχολείται χρόνια με τον ήχο αλλά και με τις κατασκευές προϊόντων υψηλού επιπέδου. Έχει μάλιστα δημιουργήσει και την εταιρία FIM όπου παράγει έναν τελικό ενισχυτή και έναν προενισχυτή.

Ο τελικός είναι χειροποίητος, ισχύος 2x35 W στα 8Ω, με πόλωση σε καθαρή τάξη Α. Με audio-grade διπολικά transistor ισχύος πολύ υψηλής γραμμικότητας, καλύτερης των MOSFET.

Η τοπολογία του είναι DC- συζεύξεως, ολικής αρνητικής ανάδρασης NFB και τριών βαθμίδων: Ενίσχυση ρεύματος εισόδου, ενίσχυση τάσης και έξοδος ισχύος σε συμπληρωματική διάταξη CFP (Sziklai), με διάταξη Zobel ενάντια σε παρασιτικές ταλαντώσεις υψηλών συχνοτήτων και πηνίο αέρος εν σειρά προς τα ηχεία ενάντια σε παρασιτικές χωρητικότητες.

Παρέχεται σύστημα πολλαπλής προστασίας του ενισχυτή και των ηχείων. 

Ο προενισχυτής είναι ο FIM Precision Preamplifier, είναι χειροποίητος, τύπου transistor. Η σχεδίαση του βασίζεται στις διεξοδικές έρευνες των Douglas Self και Peter Baxandall, όπως αυτές ανεπτύχθησαν τα τελευταία τριάντα έτη. Το υψηλών προδιαγραφών PCB κατασκευάσθηκε από την Signal Transfer Co. Διατίθεται με τηλεχειριστήριο.

Τα σασί είναι από ανοδιωμένο αλουμινίο της ιταλικής Modu και επεξεργάστηκαν από τον κ.Βασίλη Δρουβιώτη της Project Line.

Περισσότερα εδώ: http://www.fimaudio.gr/index.html

g101.jpg

g201.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Audio Technica AT-F2 Κινητού μαγνήτη iFI nano iDSD: What’s in the box? »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...