fbpx
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 12:19

Audio Soul

Ακουστικά, audio gadgets και σύγχρονο audio σε ένα νεοκλασικό σπίτι

Το έψαξε πολύ ο Ανέστης Κούλης για να καταλήξει σ’ αυτό το νεοκλασικό σπίτι στο Νέο Κόσμο, στην Αθήνα, που αποτελεί πια την έδρα της Audio Soul. Τι κι αν οι περισσότερες εταιρίες που αντιπροσωπεύει είναι καινούργιες - δεν προτίμησε να δημιουργήσει τα στούντιο ακρόασης σε μοντέρνα κτίρια ή γραφεία.

Επέλεξε ένα παλιό αρχοντικό, προσδίδοντάς του τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νέου ήχου. Ακόμη δεν έχει συμπληρώσει εκεί ένα χρόνο, και η Audio Soul έχει γίνει ο πυρήνας των audiophiles της περιοχής. Η Audio Soul ξεκίνησε το 2007, τότε ήταν στο σχήμα και ο Γιώργος Πολυχρονίδης -ο κατασκευαστής της Canta Audio-, που έχει πια μεταφέρει τις δραστηριότητές του στη Σουηδία.

Το ιδιαίτερο με την Αudio Soul είναι ότι δεν ασχολείται με το παραδοσιακό hi-fi, αλλά με το computer audio. Από την αρχή είχε στοιχηματίσει σε κάποιες μικρές εταιρίες, που της βγήκαν.


Πριν από δύο χρόνια κανείς δεν ήξερε την iFI ή την Audeze. Σήμερα και οι δύο κυριαρχούν στο χώρο τους, με την iFI να έχει κερδίσει και Βραβείο ΕΙSA. To ίδιο συνέβη και με την Burson, από την Αυστραλία, αλλά και με την Μ2Τech, από την Ιταλία.

Ο Aνέστης Κούλης γνωρίζει καλά τι είναι hi-res, DSD, υπολογιστές, smartphones και social media. Aυτά χρησιμοποιεί ως πηγές για τις ακροάσεις των μηχανημάτων - δε θα δεις ποτέ CDs. Τελευταία, όμως, άρχισε να του αρέσει και η ιδέα του βινυλίου. Ειδικά, τώρα, που η Audio Soul έφερε στην Ελλάδα την Gato Audio, μια νέα εταιρία ενισχυτικών από τη Δανία, με σύγχρονη αντίληψη και εξαιρετικό ήχο.

Το αγαπημένο gadget στην Αudio Soul είναι τα μαγνητοστατικά ακουστικά της Audeze, που θεωρούνται από τα καλύτερα παγκοσμίως, με αέρινο ήχο και με βαθύ μπάσο. Επίσης, τα «εργαλεία» της iFI κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις με τις λύσεις που προσφέρουν. Από USB DAC έως ενισχυτές ακουστικών για κινητά. Ο Ανέστης Κούλης είναι πάντα εκεί για να σας συμβουλέψει αλλά και για να σας παρουσιάσει ηχογραφήσεις σε hi-res.

ΙΝFO
Audio Soul
Πυθέου 27 και Ιππάρχου
Νέος Κόσμος
Tηλ.: 210.3839.399
www.audio-soul.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Solid Foundation The Maestros by Exclusive Audio »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...