fbpx
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019 14:37

Fostex γιορτάζει τα 70 χρόνια της αυτό το μεγάφωνο

Μπορεί τα ηχεία της Ιαπωνικής Fostex να μην κυκλοφορούν στην Ευρώπη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται για μια ξεχωριστή εταιρία με ιστορία 70 ετών.

Η Fostex για να γιορτάσει την επέτειό της ανακοίνωσε ότι πρόκειται να (ξανα) κυκλοφορήσει 700 τεμάχια του μεγαφώνου FE103A που βγήκε στην αγορά την δεκαετία του 1970.  

Το FE103A  Fostex 70th Anniversary Model έχει όλο το στιλ των ‘70ς χρησιμοποιώντας κώνο από χαρτί και μαγνήτη Alnico. Η κατασκευή του κώνου είναι από χαρτί διπλής στρώσης,  μια πρωτότυπη τεχνολογία.

Αποτελείται από δύο στρώματα, αυτό της βάσης και το επιφανειακό. Η βάση του κώνου είναι από πολτό πολλών ινών για να επιτευχθεί υψηλή ακαμψία λόγω της ογκώδους δομής του. Η επιφάνειά του κώνου είναι επίσης από πολτό χαρτιού με μικρού μήκους ίνες. Έτσι ο κώνος έχει αυξημένη ταχύτητα.

Στην μέση του κώνου υπάρχει μια οπή που βοηθά στην εξισορρόπηση του βάρους  του, περιορίζοντας έτσι τους συντονισμούς και τις παραμορφώσεις, ειδικά στις μεσαίες συχνότητες.

Στον μαγνήτη Alnico χρησιμοποιείται κάλυμμα από χαλκό στο πόλο του μαγνητικού κυκλώματος για να περιορίσει τις παραμορφώσεις και για να αυξήσει την καθαρότητα του ήχου ειδικά στις μεσοϋψηλές. Οι ακροδέκτες είναι επίχρυσοι.

Η εμπέδηση του ηχείου είναι 8Ω, η ευαισθησία 88dB/W/1m.

H τιμή του στην Ιαπωνία είναι 600 ευρώ.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...