fbpx
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 09:43

DeVore Fidelity Orangutan Reference: Ένα παθητικό και ένα ενεργό

Τα ηχεία της DeVore Fidelity που αντιπροσωπεύονται πια στην Ελλάδα, δίδουν το δικό τους ρεσιτάλ στην Melody Club Audio. Τα νέα μοντέλα της σειράς Orangutan Reference είναι το Α (παθητικό) και το B (ενεργό).

To Orangutan Reference A έχει γούφερ με κώνο από χαρτί διαμέτρου 10 ιντσών, σασί από χυτοπρεσαριστό μπρούντζο, μαγνήτες από καθαρό Αλνίκο (AlNiCo), δακτυλίδια Faraday από χαλκό, καλούπι για το πηνίο φωνής από τιτάνιο και phase plug από μπρούντζο. Αυτά και μόνο δείχνουν το πόσο προσεκτικά είναι κατασκευασμένα τα μεγάφωνα των ηχείων της DeVore Fidelity.

Το αποτέλεσμα είναι επαγωγική γραμμικότητα, αυξημένη ευαισθησία και χαμηλές παραμορφώσεις. Το τουίτερ του ηχείου είναι μιας ίντσας μεταξένιου θόλου που «βλέπει» χοάνη από μπρούντζο έχοντας μαγνητικό σύστημα από σπάνιες γαίες. Το ηχείο Orangutan Reference A έχει και super τουίτερ που έχει διάμετρο 0,75 ιντσών επίσης με τα ίδια κατασκευαστικά στοιχεία του τουίτερ. Όλα τα μεταλλικά στοιχεία του ηχείου είναι από μπρούντζο -ακόμη και η οπή bass reflex- και αποζευγμένα από την καμπίνα για τον περιορισμό των κραδασμών. Να σημειώσουμε ότι η ευαισθησία του ηχείου είναι 98dB.


Το άλλο ηχείο της σειράς είναι ενεργό και είναι το Orangutan Reference είναι το Orangutan Reference Β με γούφερ 11 ιντσών ενισχυμένο από αλουμίνιο και μαγνητικό σύστημα που επιτρέπει στον κώνο να έχει μεγάλες διαδρομές. Επίσης υπάρχει 11 ιντσών παθητικός ακτινοβολητής, επίσης από αλουμίνιο, που κάνει το ηχείο να φθάνει κάτω στα 20 Hz. Σε αυτό βοηθάει η μεγάλου πάχους μπάφλα του ηχείου.

Ο ενσωματωμένος ενισχυτής των 700W είναι τάξης Δ που το σύστημα ελέγχου του είναι εντελώς αναλογικό. Το ηχείο παρέχει ρυθμίσεις στο πίσω μέρος του ώστε να το «φέρεται» σύμφωνα με τον χώρο σας.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...