fbpx
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 14:15

Rois Acoustics Status 2: Νέο ηχείο

Μετά την δυνατή επάνοδο των τελευταίων μηνών στην αγορά, η γνωστή σε όλους εδώ και 40 χρόνια Roister, μας εντυπωσίασε με τη δίπολη ναυαρχίδα της MINOAS MK2, αμέσως μετά με το νέο μεγαλειώδες high end τρίδρομο TRITOR, λίγο αργότερα με το ανανεωμένο 2,5 δρόμων STATUS 3 EDITION και τώρα μας παρουσιάζει το νέο 2 δρόμων STATUS 2.


Το STATUS 2 είναι το μικρότερο μέχρι στιγμής ηχείο της Rois, με την ιδιαίτερα στιβαρή καμπίνα δαπέδου του, να ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές του πολύ ακριβότερου TRITOR, περιμετρικά καμπυλωμένη για εξάλειψη των περιθλάσεων η οποία περιέχει ένα ιδιαίτερα ποιοτικό woofer 6,5" της εξαιρετικής SB acoustics συνδυασμένο με το μοναδικό 1'' tweeter νεοδυμίου της Rois που έχουν και τα ακριβότερα μοντέλα της, συνδεδεμένα με ένα minimal crossover 2ης τάξης που προσδίδει τέλεια φασική συμπεριφορά σε όλο το εύρος συχνοτήτων.

Τη φόρτιση χαμηλών επιμελείται ειδικά καμπυλωμένη σωλήνα bass reflex με άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού το θεωρητικά μικρό ηχείο κατεβαίνει με f3 στα 30Hz, τιμή που δύσκολα προσεγγίζουν ηχεία πολλαπλάσιου μεγέθους και τιμής.

Η απόκριση συχνότητάς του από τα 30 Hz έως και αρκετά πάνω από τα 20 KHz έχει διακύμανση μόνο +-1 db, τιμή που το καθιστά όχι μόνο ιδανικό για high end ακροάσεις , αλλά ακόμα και για στουντιακή χρήση ως monitor αναφοράς. Χαρακτηριστική περίπτωση ηχείου όπου οι περιγραφές υπολείπονται της εικόνας που δίνει η ακρόαση!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « LG TV 2019: OLED και NanoCell 1MORE ακουστικά στην InfoQuest »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...