fbpx
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 15:17

Falcon ΗP.80 με κώνους από Twaron /Graphene

Aν υπάρχει ένας ιστορικός εγγλέζος κατασκευαστής ηχείων με άποψη αυτός δεν είναι άλλος από την Falcon. H εταιρία πρόσφατα παρουσίασε μια ενεργή έκδοση των ηχείων LS3/5a του BBC, αλλά και το μοντέλο HP.80 από την νέα σειρά V.


To ΗP.80, που παρουσιάζουμε εδώ, είναι ηχείο δαπέδου δύο δρόμων με μεγάφωνα που φέρουν συνθετικούς κώνους από Twaron /Graphene.


To Τwaron είναι ένα είδος αραμιδίου, ενώ το Graphene το «εξωτικό» υλικό γραφένιο. Στο ηχείο υπάρχουν δύο γούφερ των 7 ιντσών και ένα τουίτερ της 1,1 ίντσας με φόρτιση στη μπάφλα. Όλα ρυθμισμένα για τονική ισορροπία και ταχύτητα απόκρισης, ακόμη και η μπάφλα ώστε να μην παρουσιάζει διαθλάσεις.


Η καμπίνα του ηχείου είναι ορθογώνια, κλασικής σχεδίασης, με αποσβέσεις και δεσίματα, φτιαγμένη και φινιρισμένη στην Ιταλία. Το κροσόβερ σχηματίζεται με πηνία αέρος, πυκνωτές πολυπροπυλενίου και βρίσκεται από μέσα από τους επίχρυσους ακροδέκτες.


Το ηχείο HP.80 πατάει σε ρυθμιζόμενες βάσεις-ακίδες από ανοξείδωτο ατσάλι. Η τιμή των ηχείων δεν είναι χαμηλή, κυκλοφορεί σύντομα στα 13.000 ευρώ περίπου.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...