fbpx
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 11:06

Q Acoustics Concept 300 : Ηχείο με ανάρτηση [Videos]

Ανακοινώθηκε το νέο ηχείο βάσης Concept 300 της Q Acoustics το οποίο φέρει πολλές τεχνολογικές πινελιές σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

 

Το νέο ηχείο Concept 300 έχει καμπίνα μεγάλου πάχους από σάντουιτς MDF και τζελ (δύο στρώματα) για απορρόφηση των κραδασμών. Είναι ηχείο δύο δρόμων με τουίτερ μεγάλου θόλου 28 χλστ. με ανεστραμμένο surround ώστε να έχει μεγάλη διασπορά ακόμη και εκτός άξονα.

Το μιντ/μπας μεγάφωνο είναι 165 χλστ. με κώνο από εμποτισμένο χαρτί, ένα μεγάφωνο που δένει με δύο βίδες εσωτερικά στην καμπίνα. Το κροσόβερ χρησιμοποιεί ακριβά εξαρτήματα, ενώ υπάρχει στο πίσω μέρος δυνατότητα, με βραχυκλωτήρα, να επιλέξουμε -0,5dB ή + 0,5dB κλίση.

 

Η καμπίνα είναι διπλά φινιρισμένη, έχει δύο αποχρώσεις μια εμπρός (η μεγάλη) και μια πιο πίσω (η μικρή). Αυτή η καμπίνα πατάει επάνω σε μια ελαστική πλατφόρμα με τέσσερα ελατήρια. Αλλά η μεγάλη αποκάλυψη της Q Acoustics είναι η βάση του ηχείου. Όπως λέει τα ηχεία βάσης δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε βάση. Έτσι σχεδίασε μια χαμηλής μάζας, αλλά μεγάλης σε όγκο, βάση βασισμένη στην αρχιτεκτονική Tensegrity. Στην ουσία είναι ένα τριπόδι με αντηρίδες. Αυτή η βάση κρατάει γερά το μεγάλο αυτό ηχείο Concept 300.

  

H βάση έρχεται από το εργοστάσιο μονταρισμένη και έτοιμη για να βιδώσουμε, με 4 βίδες, το ηχείο Concept 300 επάνω της.

  

Το ηχείο μαζί με τις βάσεις θα κοστίζει 3.750 ευρώ.

Περισσότερα στο επόμενο τεύχος του περιοδικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Shure MV88 + Video Kit : Mic για smartphone Audio Technica AT-LP140XP: Αντί MKII »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...