fbpx
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 16:56

Fostex WB-BK2: Reflex καμπίνες για wide range

Η προσιτή, πενταμελής σειρά των μοντέρνων wide range μεγαφώνων FF-WK της ιαπωνικής Fostex απέκτησε πρόσφατα μια νέα γκάμα από καμπίνες ανάκλασης χαμηλών, που αναδεικνύουν καλύτερα τα ποιοτικά αυτά μεγάφωνα.

Παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο Tokyo International Audio Show 2018, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα καλούδια. Οι νέες καμπίνες από MDF λέγονται WB-BK2 και παράγονται σε ισάριθμα μοντέλα με τα αντίστοιχα μεγάφωνα. Η πιο προσιτή περίπτωση είναι η καμπίνα ΒΚ-85WB2 για το μικρό wide range FF-85WK των 3,5 ιντσών (κατάλληλη και για το κλασικό FE-103en), που κοστίζει περί τα 80€ (συν 50€ για το μεγάφωνο), έτσι με 260€ έχετε κατασκευάσει το δικό σας ζευγάρι μίνι μόνιτορ.

Το μεγάλο σετ απευθύνεται στο 8ιντσο wide range FF-225WK που κοστίζει  κοντά στα 150€. Οι καμπίνες έρχονται έτοιμες, με βίδες για το μοντάρισμα του μεγαφώνου και καλώδιο τερματισμένο με κλιπ και εμπεριέχουν το απορροφητικό υλικό. Απλώς συνδέετε και βιδώνετε το μεγάφωνο (δεν υπάρχει φίλτρο) κι είστε έτοιμοι!

Τα εν λόγω μεγάφωνα διαθέτουν ειδικό dust cup «ridge dome» αλουμινίου που επιτρέπει απόκριση άνω των 20KHz με καλή ευαισθησία κοντά στα 90dB  και διπλό χάρτινο κώνο, με χαρακτηριστικά που απαιτεί φορτίσεις reflex, αντί για τα συνηθέστερα σχέδια back loaded horn των πιο γνωστών και ακριβότερων wide range της Fostex.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Περί γείωσης και συσκευών Giotto Tune: DAC στα σκαριά »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...