fbpx
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 11:29

CES Unveiled Paris: Γαλλική δύναμη

Η διεθνής έκθεση CES του Λας Βέγκας, που θα γίνει από 8 έως 11 Ιανουαρίου 2019, συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος νεοφυών εταιριών σχεδόν από όλες τις χώρες. Μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις είναι αυτή της Γαλλίας, που αυτή τη φορά θα «κατέβει» στην έκθεση με διπλάσιο αριθμό περιπτέρων. Στην προσπάθεια της η CTA (Consumer Technology Association) των H.Π.Α., που διοργανώνει την έκθεση CES, να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον περισσότερων παραγωγών τεχνολογίας πραγματοποιεί τοπικές εκθέσεις ανά το κόσμο που τις ονομάζει CES Unveiled. 

Η πρώτη έγινε στο Άμστερνταμ με τεράστια επιτυχία και με την συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού Ολλανδικών και όχι μόνο εταιριών, η δεύτερη έγινε αρχές Νοεμβρίου στο Παρίσι κατά την διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου, η τρίτη CES Unveiled θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου στην Νέα Υόρκη ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η σειρά στις 6 Ιανουαρίου 2019 στο Λας Βέγκας.


Είχαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε στο Παρίσι για να αφουγκραστούμε από κοντά –πρώτοι- ότι νέο θα παρουσιάσει η μεγάλη ομάδα των Γαλλικών εταιριών στην CES 2019 από τώρα.


Εκεί ο Gary Shapiro, o πρόεδρος και CEO της CTA, στον εναρκτήριο λόγο του στο Παρίσι απέστειλε πρόσκληση σε όλους τους κατασκευαστές να παραβρεθούν στην CES2019. Μίλησε για τις τάσεις και τις τεχνολογικές καινοτομίες του 2019, όπως Internet of Things (IoT), τους φωνητικούς ψηφιακούς βοηθούς, την τεχνητή νοημοσύνη, τα Big Data, την επαυξημένη πραγματικότητα (AR), την εικονική πραγματικότητα (VR) και φυσικά για τα blockchain που αφορούν τα κρυπτονομίσματα.

Ήταν η έκτη φορά που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η CES Unveiled Paris. Μάλιστα η κα. Karen Chupka, η πρόεδρος της CES, ανακοίνωσε ότι 55 Γαλλικές εταιρίες επιλέχθηκαν για τα βραβεία CES 2019 Innovation Honorees, σε κατηγορίες όπως νοήμονα και αυτόνομα αυτοκίνητα και αυτόνομα όπως η GEOFLEX, ενώ η εταιρία Pixminds τιμήθηκε με βραβείο στην κατηγορία gaming.

Η Ευρώπη είναι πολύ δυνατή στην τεχνολογία και αυτό το δείχνει η παρουσία εκατοντάδων εταιριών από αυτή την περιοχή στην CES.

Παράλληλα ο Gary Shapiro ανακοίνωσε ότι στην CES2019 θα απευθύνουν εναρκτήριο λόγο η κα. Ginni Rometty που είναι CEO της IBM και η Dr. Lisa Su που κατέχει την θέση CEO στην ΑΜD, ενώ σύντομα θα δημοσιεύουν και άλλοι ομιλητές.

Στην CES Unveiled Paris συμμετείχαν 1.051 επισκέπτες από 44 χώρες, στην έκθεση που έτρεχε παράλληλα έλαβαν μέρος 76 εκθέτες.


Ήταν μια γεμάτη ημέρα με τεχνολογία και έμπνευση για το μέλλον. Ένα πραγματικό ντοπάρισμα με ενέργεια και ενθουσιασμό για την επόμενη χρονιά. Η CES2019 θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ με 4.500 εκθέτες να καταλαμβάνουν 260.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ο κ. Gary Shapiro Πρόεδρος και CEO της CTA συνομιλεί με τον κ. Guillaume BORIE από το γραφείο καινοτομιών της AXA , τον κ. Christophe Bechu Δήμαρχο της πόλης Anges της Γαλλίας, την κα. Constance Le Grip βουλευτή, τον κ.  Pascal Cagni επικεφαλή του Γαλλικού επιμελητηρίου και την κα. Katya Lainé μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Syntec Numerique

Όλοι πιστεύουν ότι οι τεχνολογίες που θα κυριαρχήσουν στην CES2019 θα είναι τα δίκτυα 5G, το έξυπνο σπίτι, η τεχνητή νοημοσύνη, οι έξυπνες πόλεις, τα αυτοκινούμενα και οι νέες καταναλωτικές τεχνολογίες προληπτικής ιατρικής.

Ακόμη θα παρουσιαστούν ηλεκτρικά και αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα από 150 εταιρίες, πράγμα που σημαίνει ότι η CES2019 θα είναι και μια μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου.

Το νέο Hybrid Toyota Corolla. Αφού παράλληλα έτρεχε και η έκθεση αυτοκινήτου των Παρισίων

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « CES 2019: Are you CES ready? Aktyna έδραση στη Audio Soul Ultra »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...