fbpx
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 20:13

Audio Technica Exellence: Bινύλιο κορυφής

Η ιαπωνική εταιρία κάνει την έκπληξη με τη νέα σειρά high end προδιαγραφών, που λέγεται Excellence και περιλαμβάνει μια επαναστικής σχεδίασης κεφαλή κινητού πηνίου, έναν μετασχηματιστή προσαρμογής γι’αυτήν και τέσσερις τύπους καλωδίων βραχίονα.

Η κεφαλή λέγεται ΑΤ-ART1000, αποδίδει 0,2mV με εσωτερική αντίσταση 3Ω, έχει σώμα από τιτάνιο, στέλεχος boron  και τοποθετεί τα δύο μικροσκοπικά πηνία στην άλλη άκρη της βελόνας, επάνω ακριβώς από το διαμάντι τύπου line contact! Τα πηνία δεν έχουν πυρήνα, βρίσκονται όμως μέσα σε ένα πολύ μικρό μαγνητικό διάκενο 0,6χλστ. που διαθέτει την απαραίτητη ένταση για να δώσουν μια χρήσιμη τάση.

Αυτή η τάση, εξαιρετικά ευάλωτη στους θορύβους, ενισχύεται ιδεωδώς από το AT-SUT1000 που διαθέτει πυρήνα L58, δίνει κέρδος 22dB και απόκριση στα 200KHz για αντίσταση κεφαλής 3Ω (πέφτει στα 40KHz για φορτίο 17Ω, που είναι και το μέγιστο που σηκώνει), ενώ παρέχει διασυνδέσεις τόσο με RCA όσο και με XLR.

Από το sut μέχρι τον βραχίονα, η εταιρία προτείνει ως ιδανικό παρτενέρ τα καλώδια ΑΤ-TC1000, που έρχονται σε τέσσερις εκδόσεις (DIN 5 pin σε RCA, XLR, και RCA-RCA, XLR-XLR) και χρησιμοποιούν αγωγούς από χαλκό DUCC (Dia Ultra Crystallized Copper-πατέντα της Mitsubishi) καθαρότητας 7Ν, που παρουσιάζουν βελτιστοποιημένες δομές κρυστάλλων, με φροντίδα ακόμη και για τον προσανατολισμό τους.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...