fbpx
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 14:02

Kudos Titan 505: Ο μικρότερος τιτάνας

Η σειρά Titan είναι η κορυφαία σειρά της Kudos Audio, μιας εταιρίας με έδρα στην βορειοανατολική Αγγλία.

Η σειρά ξεκίνησε με την ναυαρχίδα 808, στην οποία βασίστηκαν τα επόμενα μοντέλα 707 και 606, σε μικρότερο μέγεθος και τιμή. Το νέο 505 θα είναι το μικρότερο της σειράς και το μοναδικό δαπέδου. Είναι δίδρομο με τρία μεγάφωνα SEAS, ένα τουίτερ (το K3 που κυκλοφορεί μόνο για την Kudos) και δύο γούφερ-μιντ 7 ιντσών με διπλή στρώση χαρτιού και πηνίο 39χλστ.

Όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα τα δύο μιντ-γούφερ βρίσκονται σε ισοβαρική διάταξη, δηλαδή  είναι τοποθετημένα αντιδιαμετρικά με το εσωτερικό μεγάφωνο να καταλήγει σε ξεχωριστό θάλαμο εντός της καμπίνας. Είναι μια διάταξη που προσφέρει καλύτερη απόδοση σε μεσαίες-χαμηλές και μειώνει τις παραμορφώσεις καθώς τα δύο οπίσθια κύματα βρίσκονται 180 ͦεκτός φάσης και αλληλοακυρώνονται.

Η καμπίνα φέρει εσωτερικά δεσίματα και μια οπή ανάκλασης χαμηλών. Το χαμηλής τάξης κροσόβερ του μπορεί να προσπεραστεί ώστε το ηχείο να μετατραπεί σε ενεργό, με συσκευές όπως το Linn Exakt και το Devialet Expert.

Η ευαισθησία του δίνεται στα 87dB (1W/m) και η εμπέδηση του στα 6Ω. Η Kudos έχει δημιουργήσει και ειδικές βάσεις για τα 505 που μπορούμε να αγοράσουμε, με 7 πυλώνες εκ των οποίων οι 6 μπορούν να «γεμίσουν» με ηχοαπορροφητικό της επιλογής μας. Υπάρχουν 7 διαφορετικά φινιρίσματα για να διαλέξουμε, τα δύο (γυαλιστερό μαύρο και γυαλιστερό λευκό) με ειδική παραγγελία. Η τιμή τους προτείνεται στις  7,000£, οι βάσεις στις 750£, συν 700£ για τα ειδικά φινιρίσματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « S400: high-end μόνιτορ από τη Buchardt Metrum Flint: μίνι R2R DAC »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...