fbpx
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 19:11

Zellaton Legacy: Reference Mini Monitor

Η Γερμανική εταιρία Zellaton είναι μια ιστορική οικογενειακή επιχείρηση που πάει από πατέρα (τον αρχικό εφευρέτη) σε γιο και εγγονό και έχει γίνει γνωστή για τα ασυνήθιστα μεγάφωνα που παράγει, με διαφράγματα από εξαιρετικά λεπτό φλοιό αλουμινίου και αφρώδη πυρήνα, που προέρχονται από πατέντες του ιδρυτή της Δρ. Emil Podszus από την περίοδο 1930-1950.

Η εταιρία παράγει πολύ ακριβά ηχεία δαπέδου τριών δρόμων, με καμπίνες με ανοιχτές πλάτες και γρίλλιες, ελάχιστα ή καθόλου φίλτρα και τα μεγάφωνα απαιτούν πολύ χρόνο για να κατασκευαστούν, όπως τα τουίτερ κώνου με κινούμενη μάζα μόλις 0,18 γραμμάρια και φλοιό πάχους 6/1000 του χιλιοστού, που φθάνουν σε απόκριση τα 40KHz.

Πρόσφατα, η Zellaton αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μόνιτορ απόλυτων επιδόσεων κι έτσι γεννήθηκε το Legacy, που κάνει την εισαγωγή στη γκάμα.

Με διαστάσεις μόλις 36x23x27 εκ. και βάρος 10 κιλών, το Legacy συνοδεύεται από μεταλλική βάση 64x23x25 εκ. με βάρος 14 κιλά. Τ

ο σχέδιο είναι ιδιαίτερο δύο δρόμων, με πιο συμβατικό τουίτερ μαλακού θόλου 20 χλστ. και στην πλάτη γούφερ 20 εκ., όμως η «καρδιά» του είναι η μονάδα μιντ/γούφερ των 5ιντσών της εταιρίας, με το περίφημο custom διάφραγμα.

Παρουσιάζει αντίσταση 4Ω, ευαισθησία 86dB και προτείνεται για ενισχυτές από 20Wrms, η δε απόκριση συχνοτήτων κυμαίνεται στα 45Hz-38KHz.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « SD recorder Tape2 από τη Reloop Harbeth C7ES-3 Anniversary: 4ο και τελευταίο »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...