fbpx
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 17:16

Sony DMP-Z1: Χρυσό Walkman

Sony DMP-Z1: DAP για λίγους

Το κορυφαίο “Walkman” της Sony λέγεται DMP-Z1 και είναι προ των πυλών. Με κόστος στα 6.800 ευρώ, είναι ένα player-ορόσημο, γεμάτο με τεχνολογικά καλούδια για μια αξέχαστη hi-resolution εμπειρία, που φθάνει σε νούμερα τα 11,2MHz native DSD και 32bit/384KHz PCM.

Το μέγεθός του το καθιστά κατ’ευφημισμό φορητό και στην ουσία μοιάζει με μικρό desktop με διαστάσεις 13,8x27,9x6,8 εκ (ΠΒΥ).

Ξεχωρίζει το μεγάλο ρυθμιστικό στάθμης από μπρούτζο, χαλκό και χρυσό, η πλήρως ζυγισμένη αρχιτεκτονική με διπλά DAC (ΑΚΜ4497) κλπ, η balanced έξοδος ακουστικών 4,4 χλστ (ενωμένη με σπέσιαλ καλώδιο Kimber, όπως και η απλή των 3,5χλστ.), η USB type C και τα ισχυρά στάδια εξόδου που φθάνουν σε ισχύ τα 1500mW@16Ω. Παίζει native DSD μέχρι 11.2MHz και PCM μέχρι 384ΚHz/32bit.

Σε επίπεδο επεξεργασίας, έχουμε DSD remastering των PCM αρχείων στα 5,6MHz, την έξυπνη επεξεργασία DSEE HX για το συμπιεσμένο υλικό μέσω αναγνώρισης του είδους μουσικής και των ίδιων των οργάνων και, τέλος, την επεξεργασία Vinyl Processor που μεταγγίζει την αναλογική αισθητική στα αρχεία.

Μπορεί να λειτουργήσει ως DAC για τον υπολογιστή και περιλαμβάνει εσωτερική μνήμη 256GB και δύο SD slots.  Άλλες πικάντικες κατασκευαστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν: πέντε μπαταρίες για τα επιμέρους τμήματα, σπέσιαλ πυκνωτές EDLC και FT CAP στα τροφοδοτικά για απόλυτη απομόνωση και ομαλή τροφοδοσία των επιμέρους τμημάτων, επίχρυσες διαδρομές πλακέτας, κολλήσεις που εμπεριέχουν χρυσό και, τέλος, δύο νέους ταλαντωτές υψηλής ακρίβειας «super low phase noise» που αναπτύχθηκαν ειδικά για το DMP-Z1.

Όταν η Sony έχει κέφια...

Κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο του 2018

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...