fbpx
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 17:51

Dynavector P75MkIV, η επόμενη γενιά

Η διάσημη για τα βινυλιακά της προϊόντα, ιαπωνική Dynavector, παράγει εδώ και αρκετά χρόνια ένα ενδιαφέρον phono stage με τον κωδικό P75, με τιμή κάτω του χιλιάρικου.

Το εν λόγω phono άλλαξε εφέτος έκδοση και πέρασε στην τέταρτη και πιο εξελιγμένη μέχρι σήμερα, με μικρή αύξηση στην τιμή. Οπτικά είναι τελείως διαφορετικό, μεγαλύτερο με μοντέρνα διχρωμία και νέο ντιζάιν, φωτιζόμενο logo στη γυάλινη πρόσοψη και έναν υψηλής ποιότητας ακροδέκτη γείωσης.

Το mkIV τροφοδοτείται από εξ. τροφοδοτικό 12VDC και τώρα πια έχει διακόπτη on/off, αλλά η εισερχόμενη τάση απομονώνεται και μετατρέπεται πλήρως, με ένα εξολοκλήρου νέο εσωτερικό τροφοδοτικό με «μη μετρήσιμα» επίπεδα θορύβου. Βελτιωμένα είναι το στάδιο κέρδους και αυτό της εξόδου, που είναι ισχυρότερο για πιο άνετη οδήγηση μεγάλου μήκους καλωδίων.

Το P75MkIV παρέχει ρυθμίσεις με εσωτερικούς βραχυκυκλωτήρες και σε αυτή την έκδοση δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε τη χωρητικότητα για τις ΜΜ.

Τέλος, βασικό του προσόν παραμένει η δυνατότητα να ενισχύσουμε τις MC σε μορφή ρεύματος (phono enhancer mode), ρυθμίζοντας με βάση την εσωτερική τους αντίσταση (όχι την προτεινόμενη για το φορτίο τερματισμού), κάτι που ωφελεί τη γραμμικότητα της ενίσχυσης.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...