fbpx
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 17:24

Krell K-300i: ο διάδοχος!

O ολοκληρωμένος ενισχυτής KAV-300i της Krell σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή από το 1999 που ξεκίνησε να παράγεται, θέτοντας πολύ ψηλά την μπάρα της απόδοσης ώστε να θεωρηθεί ένας πραγματικός high end ολοκληρωμένος.

Η Krell έχει έτοιμο τον διάδοχό του 19 χρόνια μετά, με τον κωδικό Κ-300i ο οποίος, αντανακλώντας τις εξελίξεις της εποχής μας, εξοπλίζεται με ένα ισχυρό τμήμα DAC/streamer. Ο νέος ολοκληρωμένος αποδίδει επίσης 150Wrms/8Ω και 300Wrms/4Ω και επεξεργάζεται το σήμα σε μορφή ρεύματος (current mode), όμως πλέον το στάδιο εξόδου λειτουργεί με βάση την custom τεχνική iBias, που αλλάζει την πόλωση ανάλογα με το επίπεδο του σήματος ώστε να λειτουργεί πάντα σε τάξη Α, χωρίς τα μεγάλα ποσά θερμότητας που περιλαμβάνει η σταθερή πόλωση σε τάξη Α.

Το τροφοδοτικό του Κ-300i αποτελείται από τορροειδή μ/σ 770VA και χωρητικότητα εξομάλυνσης 80.000μF. Διαθέτει πέντε αναλογικές εισόδους, οι δύο με XLR και μια έξοδο προενίσχυσης.

Το ψηφιακό τμήμα είναι προαιρετικό και περιλαμβάνει θύρα ethernet (UPnP compatible) για rendering αρχείων μέχρι τα 192KHz/24bit από NAS , ιντερνετικό ραδιόφωνο vTuner και υπηρεσίες streaming (Spotify, Deezer, Tidal, QoBuz), είναι Roon-ready και μπορεί να αποκωδικοποιήσει το MQA.

O ενσωματωμένος μετατροπέας στηρίζεται σε τσιπ της Sabre και προσφέρει δύο κλασικές εισόδους (οπτική, ομοαξονική), διαθέτει τμήμα USB DAC και USB Type A στην πρόσοψη,  ενσωματώνει Bluetooth Apt-X και προσφέρει ακόμη δύο HDMI εισόδους και μία έξοδο, συμβατές με σήμα 4Κ UHD HDR.

Ο νέος Krell K-300i πωλείται στα 4.500$ «σκέτος» και στα 5.500€ με το ψηφιακό του τμήμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « OTG καλώδια από την iFi Optoma: Διάθεση CPI »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...