fbpx
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 10:35

Chario Aviator: Νέα σειρά ηχείων

Η νέα σειρά ηχείων της Chario είναι εμπνευσμένη από την ιστορία της στρατιωτικής και πολιτικής αεροπορίας του τελευταίου αιώνα με κάθε μοντέλο της σειράς να ακούει στο όνομα κάποιου σημαντικού πιλότου ή να συνδέεται με την έννοια της πτήσης γενικότερα.

Η παραδοσιακή χειροποίητη κατασκευή, όπως πάντα τα ηχεία της Chario είναι αποκλειστικά made in Italy, χρησιμοποιεί καμπίνες από καρυδιά με πάχος που ποικίλει ανάλογα το μοντέλο από 20 έως 45 χιλιοστά και High Density Fiber (HDF).

Το ξύλο περνάει από διαδικασία αποξήρανσης η οποία διαρκεί αρκετές εβδομάδες, καθώς οποιαδήποτε παρουσία υγρασίας θα είχε αντίκτυπο στη δομική σταθερότητα της καμπίνας καθιστώντας τη ασταθή με την πάροδο του χρόνου.

Η στιβαρότητα αυτή της καμπίνας επιτρέπει την εκμετάλλευση περισσότερων επιφανειών της και έτσι τα ηχεία δαπέδου της σειράς Aviator διαθέτουν woofer και στην πλάτη, δημιουργώντας ένα πιο ομοιογενές και εκτεταμένο πεδίο χαμηλών συχνοτήτων.


H νέα σειρά Aviator πηγαίνει ακόμα ένα βήμα παρακάτω από τη σειρά Constellation, αντιστρέφοντας τη διάταξη του tweeter και του woofer για καλύτερη χρονική ακρίβεια μεταξύ των μεγαφώνων.

Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται πλέον το woofer ROHACELL από την κορυφαία σειρά της Chario, Academy, ενώ το ύψος του διάσημου tweeter T38 (διαμέτρου 38mm) είναι υπολογισμένο έτσι ώστε να γίνονται καλύτερα αντιληπτές οι υψηλές συχνότητες από τον ακροατή, με στόχο τον πιο άμεσο ήχο και την ελαχιστοποίηση της επίδρασης του χώρου από τις έμμεσες ανακλάσεις.

 

Τα νέα ηχεία είναι τα δαπέδου Cielo και Amelia, ενώ τα βάσης ονομάζονται Nobile και Ghibli.

Η νέα σειρά Aviator της Chario, είναι διαθέσιμη από την Ultimate Audio, όπου και υπάρχει η δυνατότητα ακρόασης.


Τιμή: από €2199

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...