fbpx
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 17:53

Reference ηχεία από τη Falcon Acoustics

Η βρετανική εταιρία, που έχει γίνει πιο γνωστή τα τελευταία χρόνια χάρη στο πιστό αντίγραφο του LS3/5a που παράγει, παρουσίασε το κορυφαίο της ηχείο δαπέδου, εγκαινιάζοντας έτσι τη σειρά Reference. Οι καμπίνες του ηχείου (MDF 25 χλστ. με εσωτερική απόσβεση πάχους 9 χλστ.) κατασκευάζονται στην Ιταλία και υπάρχει δέρμα alcantara στην πρόσοψη πάχους 38 χλστ., με την πλάτη να φέρει πλάκα αλουμινίου 18 χλστ. με ψύκτρες και το πάνω μέρος καλυμμένο με ειδικό γυαλί και αλουμινένιο πλαίσιο.

Η μάζα του ηχείου φθάνει τα 70 κιλά το ένα, με διαστάσεις 120x25,5x40 εκ. (ΥΠΒ).

Το βασικό χαρακτηριστικό του Falcon Reference είναι η χρήση του υλικού γραφένιο στην κατασκευή των κώνων των δύο γούφερ, που είναι πατενταρισμένα και ονομάζονται Sonoweave . Πρόκειται για μονάδες 7 ιντσών από το συνθετικό υλικό «Nano Platelet» που έχει ενισχυθεί με γραφένιο και είναι «60% ελαφρύτερο από τους συμβατικούς κώνους», με καλύτερη ακαμψία και εσωτερική απόσβεση, με αποτέλεσμα ανώτερη συμπεριφορά στις μεταβατικές.

Οι μεσαίες αναπαράγονται από θόλο 2 ιντσών, «πειραγμένο» από τη Falcon για 40% χαμηλότερες παραμορφώσεις, που εκπέμπει σε ειδικής γεωμετρίας διασπορέα (inverse hypocycloid) και τα πρίμα από τουίτερ τύπου ταινίας, με αλουμινένιο σασί που έχει κατασκευάσει η Falcon.

Το φίλτρο χρησιμοποιεί πλακέτα με επίχρυσες διαδρομές και κορυφαίας ποιότητας υλικά. Η ευαισθησία του Falcon Reference φθάνει τα 90dB/2,83V, η αντίσταση είναι 4Ω, η διαχείριση ισχύος κυμαίνεται από τα 25W έως τα 300W και η απόκριση που δηλώνει ο κατασκευαστής είναι πλήρους φάσματος 20Hz-40KHz.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ακουστικά από την Audiolab Yamaha RX-S602: Ενισχυτής 5.1 και DAB »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...