fbpx
Κυριακή, 13 Μαϊος 2018 15:32

Νέα Confidence με εξελιγμένο DDC Lens από την Dynaudio

Η σειρά Confidence μας έμαθε μερικά πράγματα για τον έλεγχο της διασποράς στα πολύδρομα ηχεία και τώρα το μάθημα αυτό περνάει, βελτιωμένο, στους διαδόχους τους, που εξοπλίζονται με τον νέο Dynaudio Dispersion Control Lens.

Η νέα Confidence περιλαμβάνει το μοντέλο βάσης 20 και τα δαπέδου 30, 50 και 60 και είναι, ομολογουμένως, πολύ πιο καλόγουστη σε εμφάνιση. Χάρη στο νέο τουίτερ Esotar 3, που ακολουθεί την τεχνική airflow optimisation, φέρει μεγαλύτερο οπίσθιο θάλαμο και διπλό θόλο για μείωση των συντονισμών, ο έλεγχος της διασποράς χρειάζεται ένα και όχι δύο μεγάφωνα υψηλών, καθώς επιπλέον το σασί του νέου Esotar σχηματίζει έναν περίτεχνο διασπορέα.

Πλέον, η “εξωτερική” πρόσοψη κατασκευάζεται από το αδρανές συνθετικό υλικό Compex αντί του MDF, που επιτρέπει το μοντάρισμα των μιντρέιτζ σε συνθήκες “ελάχιστης μπάφλας” ενώ το τελείωμα της πλάτης της καμπίνας είναι καμπύλο.

To τριών δρόμων 30, το πιο προσιτό δαπέδου της σειράς (€19.000), φέρει δύο γούφερ 18 εκ. και μιντρέιτζ 15 εκ., το αμέσως επόμενο 50 (€26.000) διπλασιάζει τα μιντρέιτζ και το 60 (€40.000) αυξάνει τη διάμετρο των δύο γούφερ σε 24 εκ.. Η εισαγωγή στη νέα σειρά γίνεται με το βάσης 20 (€12.000), δύο δρόμων με ένα γούφερ 18 εκ. και το Esotar 3 με πιο απλό σασί, με τη δική του βάση που επιτρέπει στην οπή ανάκλασης να εκτονώνεται προς το πάτωμα.

Τα γούφερ των Dynaudio χρησιμοποιούν διαφράγματα από πολυμερές υλικό ενισχυμένο με μαγνήσιο (MSP) και μαγνήτες νεοδυμίου και στα νέα Confidence φέρουν ενισχυμένες βάσεις για τα πηνία, με πολλαπλές στρώσεις υαλονημάτων.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...