fbpx
Κυριακή, 13 Μαϊος 2018 14:55

PMC FactFenestria: ο γίγαντας της PMC [Video]

Η γνωστή σειρά Fact της PMC, που απευθύνεται σε οικιακή χρήση, απέκτησε ένα μεγαλοπρεπές top-of-the-line μοντέλο με το ασυνήθιστο όνομα Fenestria που έκανε το ντεμπούτο του στο Μόναχο.

Το πανύψηλο αυτό ηχείο, που κοστολογείται μάλλον λογικά για το είδος του (₤45.000 λίρες), χρησιμοποιεί δύο καμπίνες για τις χαμηλές συχνότητες, η κάθε μία από τις οποίες εξοπλίζεται με δύο 6,5ιντσα flat cone γούφερ με πλεκτά διαφράγματα ενισχυμένα με ανθρακόνηματα.

Φορτίζονται με γραμμές μεταφοράς μήκους 2,4μέτρων, που εκτονώνονται από τις ειδικές γρίλλιες στο επάνω και κάτω μέρος του ηχείου. Στο κέντρο του Fenestria υπάρχει ένα πρωτότυπο module “στον αέρα”, το Νest (σημαίνει φωλιά), ένα καμπύλο στέλεχος από αλουμίνιο που στηρίζει το 75χλστ. μιντρέιτζ θόλου και το Sonolex τουίτερ των 19,5 χλστ., έτσι ώστε να απαλλάσσονται από τους κραδασμούς της καμπίνας και να έχουν ελάχιστη μπάφλα γύρω τους, για μειωμένες διαθλάσεις του ήχου. Το μιντρέιτζ εκτονώνει το πίσω κύμα του σε ειδικό θάλαμο από αλουμίνιο με σχήμα οβίδας ενώ όλο το module αναρτάται από τέσσερα σημεία με την κυρίως καμπίνα.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του ηχείου είναι ότι οι μεγάλες πλευρές έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να δονούνται με τρόπο που αναιρεί τους κραδασμούς που φθάνουν σε αυτές (δεν δίνονται λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι η τεχνική απαντάται στις αντισεισμικές κατασκευές). Το FactFenestria έχει απόκριση 23Hz-25KHz, αντίσταση 4Ω και ευαισθησία 86dB, μετράει διαστάσεις 170x37x62 εκ (ΥΠΒ) και ζυγιζει 80 κιλά.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...