fbpx
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 17:25

Eikon Audio: Νέα ηχεία

Ο συνιδρυτής της Martin Logan κ. Gayle Sanders, έκανε έναν... ελιγμό αποφυγής της συνταξιοδότησης και ετοίμασε κάτι νέο που θα συζητηθεί πολύ. Πρόκειται για την μάρκα-όνομα Gayle Sanders Eikon που έχει στη γκάμα της ένα και μοναδικό προϊόν, το ενεργό, τριών δρόμων ηχείο Image 1, μαζί με την εξωτερική μονάδα DSP Eikontrol.

Το τελευταίο είναι οχτακάναλο με ισάριθμα DAC (δέχεται USB, coax, toslink και αναλογικές), δίνοντας την αναλογική έξοδο σε μορφή XLR, με δυνατότητα ενίσχυσης κατά 6dB. Η επεξεργασία γίνεται στο ψηφιακό πεδίο και ο χειρισμός της προενίσχυσης και των ρυθμίσεων της επεξεργασίας μέσω app για iOs και Android.

H εταιρία αναφέρεται σε ανάλυση της ακουστικής του δωματίου μέσω ριπών (wavelet analysis) και για presets που προγραμματίζονται από τον χρήστη, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες. Κάθε ηχείο Image 1 φέρει τέσσερις τελικούς ενισχυτές με ισάριθμες εισόδους XLR, έναν για κάθε μεγάφωνο του σχεδίου που περιλαμβάνει δύο «απέναντι» γούφερ των 8 ιντσών (εμπρός και πίσω), 5 ιντσών μιντρέιτζ και τουίτερ AMT μέσα σε κυματοδηγό.

Η φόρτιση γίνεται με σχισμή στο πίσω μέρος, η δε καμπίνα κατασκευάζεται με την τεχνική constrained layer για μεγαλύτερη αδράνεια, ενώ είναι χαρακτηριστικά απαλλαγμένη από παράλληλες πλευρές. Το ενεργό σετ των Eikon του Gayle Sanders κοστίζει περί τα 25.000$.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...