fbpx
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 17:51

LG OLED 2018: Tα νέα μοντέλα και η OLED αγορά [Video]

Aπό το Β έως το W θα είναι φέτος τα νέα μοντέλα OLED τηλεοράσεων της LG.

Η εταιρία είναι leader στο χώρο και φιλοδοξεί το 2018 να κατακτήσει ακόμη περισσότερο χώρο στην αγορά, αφού φέτος έχουμε το παγκόσμιο κύπελλο στη Ρωσία. Οι καταναλωτές επιλέγουν όλο και μεγαλύτερες τηλεοράσεις, σε 55 και 65 ίντσες, εκεί δηλαδή που δρα με επιτυχία η τεχνολογία OLED.


Στην αγορά του 2017 κυριάρχησαν οι τηλεοράσεις LCD μ’ ένα ποσοστό 97%, οι OLED ήταν μόνο 3% έχοντας αυξητικές τάσεις. Το 2018 αυτό το 3% σίγουρα θα γίνει πολύ πιο μεγάλο. Στην αγορά των OLED τηλεοράσεων επικεφαλής είναι η LG με δεύτερη πολύ πίσω την Sony, o λόγος για την Ελληνική αγορά. Οι LCD τηλεοράσεις είναι πρώτες για το λόγο ότι οι καταναλωτές το 2017 επέλεξαν συσκευές μικρής ίντσας δηλαδή από 32 έως 49 ιντσών. Όταν οι ίντσες ανεβαίνουν τότε οι OLED μπαίνουν στην εικόνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεπερνούν σε πωλήσεις τις LCD. Eίπαμε οι OLED έχουν μόλις το 3% της αγοράς.


Για φέτος η LG έχει ετοιμάζει σε OLED τεχνολογία μόνο UHD 4K μοντέλα. Πέρυσι το μοντέλο που πούλησε τα περισσότερα κομμάτια ήταν η 55B7, το εισαγωγικό μοντέλο δηλαδή κυρίως λόγο της χαμηλής του τιμής (αυτή τα η στιγμή κοστίζει 1699 ευρώ με δώρο Xbox One S). Oι τιμές των περσινών OLED με τον ερχομό των νέων δεν θα μειωθούν, αφού δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην αγορά.
Στην Ελλάδα η LG στην τηλεόραση ήταν #2, ενώ στην Κύπρο #1.


Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η LG έχει γίνει πια Premium εταιρία αφού εστιάζει κυρίως σε άνω του μέσου όρου της αγοράς μοντέλα.


Για το 2018 έχει ετοιμάσει σε 55, 65 και 77 ίντσες τα μοντέλα B8, C8, E8, G8 και την λεπτή τοίχου W8.


Όλα είναι ίδια όσο αφορά το πάνελ και διαφοροποιούνται μόνο στο design, στον ήχο και σε μερικές δυνατότητες. Για παράδειγμα τα μεγάλα μοντέλα θα έχουν τον νέο επεξεργαστή εικόνας α7, ενώ ως πλατφόρμα θα τρέχουν το WebOS 4.0. Το τελευταίο θα είναι πιο γρήγορο σε σχέση με το προηγούμενο αφού θα υποστηρίζεται από περισσότερη μνήμη RAM (6GB). Aκόμη θα έχουμε High Frame Rate αλλά και όλα τα συστήματα HDR.


H φωτεινότητα είναι πιο αυξημένη, ενώ η διαχείριση του μαύρου από τα 10IRE και κάτω πολύ καλύτερη σε σχέση με τα μοντέλα του 2017. Επιπλέον οι νέες τηλεοράσεις θα δέχονται φωνητικές εντολές, ακόμη και για τις ρυθμίσεις τους, ενώ θα μπορούν να συνεργαστούν και με άλλες έξυπνες συσκευές μέσα στο σπίτι.


Δείτε τα αποκλειστικά βίντεο:


G8

C8

E8

B8



W8 και WebOS 4.0



E8

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέα δράση: All About AV Acurus ACT4: Επεξεργασία 20 καναλιών »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...