fbpx
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 18:23

Vovox: Tο μακρύτερο καλώδιο κιθάρας στον κόσμο

Πόσο μακρύ… είναι το μακρύτερο καλώδιο κιθάρας στον κόσμο;

Κανείς δεν γνωρίζει, επειδή δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή στο βιβλίο Γκίνες. Όμως συνήθως μήκη καλωδίων για ηλεκτρικές κιθάρες ή μπάσα δεν ξεπερνούν τα έξι μέτρα και άντε σε μεγάλες σκηνές να φθάνουν τα είκοσι μέτρα. Επομένως, το καλώδιο της Vovox που έφτασε τα 596 μέτρα, είναι ένα εντυπωσιακό ρεκόρ.


Οι μηχανικοί της Vovox αρέσκονται στα ηχητικά πειράματα, αλλά πώς ένα ευαίσθητο σήμα, όπως της ηλεκτρικής κιθάρας, ακούγεται στο τέλος ενός μεγάλους σε μήκος καλωδίου; Τι είδους ηχητικά εφέ μπορεί να παραχθούν όταν στους δύο ενισχυτές κιθάρας που είναι τοποθετημένοι πολύ μακριά; Για να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, στα μέσα Αυγούστου η Vovox άπλωνε καλώδιο. Στην περιοχή Glattalpsee της Ελβετίας, που βρίσκεται 1850 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έγινε το πείραμα.


Δύο ενισχυτές κιθάρας, τροφοδοτούμενοι από ισχυρές μονάδες μπαταρίας, τοποθετήθηκαν σε απόσταση μεταξύ τους στις ακτές μιας λίμνης. Επίσης, απλώθηκε το καλώδιο επάνω σε πέτρες, σε νερό και άλλα φυσικά εμπόδια. Στη συνέχεια, η μεγάλη στιγμή: σύνδεσαν την κιθάρα, ενεργοποίησαν τον ενισχυτή και χτύπησαν την πρώτη χορδή. Τι χαρά, όλα λειτουργούσαν και ο ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας είναι κανονικός… τι και εάν μεσολαβούσαν 596 μέτρα καλώδιο.

Υπήρχε μια καθυστέρηση σχεδόν 1,4 δευτερόλεπτα,  από τον ενισχυτή που ήταν δίπλα στον κιθαρίστα από τον ενισχυτή που ήταν κάτω χαμηλά στα 596 μέτρα.


Υπάρχει και το σχετικό βίντεο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Classé: Τέλος εποχής Marantz SR8012: Ο ισχυρότερος της ever »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...