fbpx
Τρίτη, 09 Μαϊος 2017 12:25

Harman Kardon Invoke: το πρώτο έξυπνο ηχείο με Cortana

Ο χορός των ασύρματων ηχείων καλά κρατεί, με τα μοντέλα να αυξάνονται και να πληθύνονται. Μετά την Amazon με το Echo και την Google με το δικό της Home, μπαίνει δυναμικά στο χώρο και η Harman Kardon.

Το δικό της ηχείο, το Invoke, διέρρευσε κατά λάθος εχθές, οπότε η εταιρεία αναγκάστηκε να το ανακοινώσει εσπευσμένα. Το Invoke είναι ένα εντυπωσιακό μεταλλικό γλυπτό, ένας κύλινδρος που ενσωματώνει τρία τουίτερ και τρία γούφερ, συν δύο παθητικούς ακτινοβολητές, για να μπορεί να λειτουργεί σκορπίζοντας τον ήχο του σε 360 μοίρες. Το Invoke δεν βασίζεται στην Alexa της Amazon, αλλά στην Cortana της Microsoft.

Invoke_2.jpg

Εκτός από πληροφορίες και απαντήσεις στις ερωτήσεις του χρήστη, ακρόαση μουσικής και έλεγχο των έξυπνων συσκευών μας, το ηχείο μπορεί να διαχειριστεί και κλίσεις Skype, τόσο σε άλλο λογαριασμό Skype, όσο και σε κινητά και σταθερά, ενώ είναι το πρώτο ηχείο με Cortana που θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Ο χρήστης μπορεί, εκτός από τη φωνή του, να χειριστεί το ηχείο αγγίζοντας το πάνω τμήμα του, ενώ το ηχείο μπορεί να αντιδράσει και με φωτεινά σήματα. 

Invoke_1.jpg

Για να ακούει τη φωνή του χρήστη ακόμα και από απόσταση ή σε θορυβώδες περιβάλλον, το Invoke ενσωματώνει επτά μικρόφωνα, ενώ χρησιμοποιεί την τεχνολογία Sonique της Harman Kardon.

H Cortana υποτίθεται ότι είναι η πιο έξυπνη από τις οικιακές βοηθούς στην παρούσα φάση (Alexa, Siri, Google Assistant) και η Harman Kardon στοχεύει να την αξιοποιήσει στο μέγιστο. Τον επόμενο μήνα στο συνέδριο WWDC η Apple θα ανακοινώσει και αυτή το δικό της smart ηχείο με Siri, οπότε γεννιέται μια νέα γενιά έξυπνων ηχείων που αλλάζουν τα δεδομένα της κατηγορίας. 

Το Invoke θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα, μαύρο και ασημί, ενώ η Microsoft θα κυκλοφορήσει και δικά της ηχεία με Cortana, αντιμετωπίζοντας έτσι τον ανταγωνισμό από τα δημοφιλή ηχεία της Amazon με την Alexa. Οι εξελίξεις αναμένονται λοιπόν πολύ ενδιαφέρουσες. 

 

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...