fbpx
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 10:31

Οppo UDP-205: 4K UHD Blu-ray

Έρχεται πολύ σύντομα το κορυφαίο Universal player της Oppo, το εντυπωσιακό UDP-205 που παίζει τα πάντα και μάλιστα με audiophile περγαμηνές και στον ήχο και στην εικόνα. To UDP-205 ανακοινώθηκε επίσημα στο τέλος του 2016, ενώ ανά πάσα στιγμή αναμένεται στην αγορά. 

Αποτελεί ουσιαστικά την εξέλιξη του UDP-203 με καλύτερα όμως αναλογικά κυκλώματα, βελτιωμένα DAC και πολύ πιο προσεγμένες τροφοδοσίες. Το 205 χρησιμοποιεί το ολοκαίνουργιο ES9038PRO DAC από τη σειρά Sabre Pro Series της ESS, ενώ αυτή τη στιγμή το DAC αυτό χρησιμοποιείται σε όχι περισσότερες από πέντε υλοποιήσεις παγκοσμίως.

Το Player διαθέτει στερεοφωνικές και 7.1 αναλογικές εξόδους, ενώ χρησιμοποιεί ένα ειδικό HDMI clock για να μειώνει το jitter στον ήχο που παίρνουμε από την έξοδο HDMI. Επιπλέον για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κορυφαίο DAC του UDP-205 με εξωτερικές πηγές, το Player διαθέτει και ψηφιακές εισόδους, αλλά και θύρα USB. 

Oppo_2.jpg

Υποστηρίζει σήματα έως PCM 32bit/768kHz και DSD512, όπως επίσης και Dolby Vision και Dolby Atmos, ενώ την επεξεργασία εικόνας αναλαμβάνει ο επεξεργαστής OP8591 της MediaTek, που κατασκευάστηκε ειδικά για την Oppo. To 205 παίζει όλα τα αρχεία ήχου και εικόνας, όπως επίσης και οποιοδήποτε οπτικό δίσκο μπορεί να έχουμε στη συλλογή μας, ενώ διαθέτει εκτεταμένες ρυθμίσεις εικόνας και κορυφαίας απόδοσης κύκλωμα upsampling σε 4K. 

Το τροφοδοτικό του player έχει ξεχωριστούς μετασχηματιστές για τα αναλογικά και για τα ψηφιακά στάδια, το τμήμα DAC και τα αναλογικά στάδια εξόδου τροφοδοτούνται από θωρακισμένο τοροειδή μετασχηματιστή υψηλής απόδοσης, ενώ η αναλογική στερεοφωνική έξοδος παρέχεται και σε βύσματα XLR. Η τιμή του, στα 1299 δολάρια, θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή για αυτά που προσφέρει, αποτελώντας το πρώτο ουσιαστικά high-end 4K player της αγοράς.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MSB The Reference DAC: Νέα κορυφή Monitor Audio SB-4: Παθητική soundbar »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...