fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 12:23

Έρχεται το Spotify Hi-Fi;

Αλλαγές κάνει τώρα τελευταία το Spotify για να κρατήσει τους πελάτες του, ειδικά αυτούς που πληρώνουν για την "καλή"έκδοση της υπηρεσίας, αλλά και για να μπορέσει να ανταγωνιστεί το Tidal.

Πολύ σύντομα λοιπόν οι κάτοχοι συνδρομών Spotify Premium θα αρχίσουν να έχουν καλύτερη μεταχείριση από αυτούς που δεν πληρώνουν. Συγκεκριμένα εκτός από την καλύτερη ποιότητα ήχου (320kbps έναντι των 160kbps) που ήδη απολαμβάνουν, οι συνδρομητές Premium θα έχουν στη διάθεση του τις νέες κυκλοφορίες, δύο εβδομάδες πριν αυτές διατεθούν και στους υπόλοιπους χρήστες της υπηρεσίας. 

Ήδη έχει υπογραφεί αντίστοιχη συμφωνία με την Universal, ενώ τα μεγάλα μυαλά του Spotify έχουν στα σκαριά και τις συμφωνίες με τη Warner και τη Sony, καλύπτοντας έτσι το πλήρες φάσμα της εμπορικής δισκογραφίας. Επιπλέον εξετάζεται η πιθανή μιας έκδοσης της υπηρεσίας που θα λέγεται Spotify Hi-Fi και θα διαθέτει τη μουσική ασυμπίεστη, σε ποιότητα CD δηλαδή, όπως ακριβώς και το Tidal με την Hi-Fi συνδρομή του. To Spotify Hi-Fi λέγεται ότι θα κοστίζει περί τα 5 με 10 δολάρια παραπάνω από την κανονική συνδρομή, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. 

spotifyhifi.jpg

Βέβαια οι ανταγωνιστές του Spotify βρίσκονται ήδη ένα βήμα μπροστά με Hi-res streaming δυνατότητες, όπως ο κατάλογος Masters στο Tidal και η συνδρομή Sublime στο Qobuz, που επιτρέπει το streaming αρχείων υψηλής ανάλυσης ακόμα και από τις φορητές μας συσκευές. Ο πόλεμος μεταξύ των υπηρεσιών streaming καλά κρατεί και μάλιστα αυτή τη στιγμή αφορά σε lossless και hi-res streaming και όχι σε συμπιεσμένο ήχο. Η μόνη που δεν έχει απαντήσει ακόμη είναι η Apple, αλλά δεν νομίζουμε ότι θα καθυστερήσει να μπει και αυτό στο χώρο του lossless μοιράσματος μουσικής. 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...