fbpx
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 13:45

Apurna ενισχυτής: η τεχνολογία συναντά την πολυτέλεια

Η Apurna είναι μια νέα εταιρεία audio από τη Γαλλία, της οποίας τα προιόντα δεν μοιάζουν με τίποτα άλλο που έχει παρουσιαστεί έως τώρα στην αγορά.

Ο ενισχυτής που παρουσίασε πρόσφατα θα μπορούσε να είναι έκθεμα στο μουσείο του Λούβρου ή αντικείμενο που θα συναντήσει κανείς επισκεπτόμενος τις Βερσαλίες την εποχή των Λουδοβίκων. Μια συσκευή της οποίας η σχεδίαση και κυρίως το φινίρισμα ξεπερνούν σε πολυτέλεια οτιδήποτε άλλο έχει παρουσιαστεί ποτέ στην αγορά. 

Το ζευγάρι των δημιουργών που είναι υπεύθυνοι για τον ενισχυτή, η Catherine και ο Franck Borne δηλώνουν ότι επιθυμούν να συνδυάσουν στον ενισχυτή τους τα καλύτερα που έχει να προσφέρει η σημερινή τεχνολογία με την φινέτσα και την πολυτέλεια ενός έργου τέχνης και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες μας το έχουν καταφέρει με το παραπάνω.

Apurna_orange.jpg

Ο ενισχυτής κατασκευάζεται στη Γαλλία, ενώ το proprietary κύκλωμα του προστατεύεται ήδη από πατέντα που έχουν καταθέσει οι σχεδιαστές του. Χρησιμοποιούνται μόνον κορυφαίας ποιότητας εξαρτήματα, το κύκλωμα έχει βελτιστοποιηθεί με γνώμονα τον υψηλό λόγο σήματος προς θόρυβο και τη μέγιστη δυνατή γραμμικότητα, ενώ όλες οι μεταλλικές επαφές είναι επίχρυσες και οι πλακέτες είναι έξι στρώσεων. Ο ενισχυτής έχει ισχύ 200W/8Ω και 400W/4Ω, ενώ στο στάνταρ φινίρισμα το βάρος του αγγίζει τα 47 κιλά. 

Ο ενισχυτής διαθέτει απλές και ισορροπημένες εισόδους γραμμής όπως και είσοδο phono ΜΜ και MC, δηλαδή είναι ολοκληρωμένος ενισχυτής, ωστόσο είναι μονοφωνικός, οπότε ο χρήστης θα χρειαστεί δύο, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν ο ένας επάνω στον άλλο χωρίς πρόβλημα.

Αυτό που διαφοροποιεί όμως τον Apurna από τον ανταγωνισμό είναι το σασσί του, κατασκευασμένο από ένα συμπαές κομμάτι αλουμινίου και φινιρισμένο με πολύτιμα μέταλλα, κρυστάλλους, πολύτιμους λίθους, λάκα ή δέρμα. Μάλιστα ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το φινίρισμα που προτιμάει, έχοντας στην παρούσα φάση οκτώ διαφορετικές επιλογές. 

Apurna_back.jpg

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...