fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 12:54

ΗDMI 2.1 Ανακοινώνεται σύντομα με ΗDR και metadata

Το HDMI ποτέ δεν σταματά. Στις 4 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί η νέα του έκδοση, η HDMI 2.1. Την νέα έκδοση θα φέρουν οι νέες τηλεοράσεις, οι ενισχυτές AV του 2017 και τα UHD Blu-ray players. H ΗDMI 2.1 κάνει λόγο για HDT και δυναμική μεταφορά των metadata πληροφοριών του, ενώ θα καλύπτει όλες τις «γευσεις» του HDR όπως HDR 10, Dolby Vision και άλλες.

Μερικές συσκευές είναι ήδη συμβατές με το HDMI 2.1. Η νέα έκδοση HDMI 2.1 δεν θα γίνεται με firmware, αλλά θα είναι έτοιμες οι συσκευές με αυτή. Από την άλλη πλευρά θα προστατεύει το HDR υλικό, ειδικά τα Ultra Blu-ray player για αντιγραφές των νέων δίσκων.


Η τρέχουσα έκδοση HDMI 2.0a υποστηρίζει μόνο στατικά metadata, η νέα θα «τρέχει» τα δυναμικά metadata ώστε η τηλεόραση ή το μέσο προβολής να γνωρίζει καλύτερα τις απαιτήσεις της ταινίας του δίσκου.

Eπίσης εάν η τηλεόρασή μας δεν είναι HDR, τότε με το HDMI 2.1 θα είναι πιο εύκολο να γίνεται down-convention σε SDR.


Έτσι το 2017 θα κυκλοφορήσουν νέα UHD 4K Blu-ray players, όπως από τις Sony και LG, εκτός από τις Samsung, Panasonic, Oppo και Philips.

Δεν έχει αναφερθεί τίποτε σχετικά με το εάν θα υπάρξει αλλαγή του καλωδίου, πιστεύουμε πως όχι. Για το HDMI 2.1 θα χρησιμοποιούμε το ίδιο HDMI καλώδιο και τις ίδιες θύρες.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...