fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 10:36

Yamaha NS5000 @IFA 2016

Η Yamaha επιστρέφει στις παλιές της δόξες με το NS5000

Ποιός δεν θυμάται το εκπληκτικό ηχείο NS1000 της Yamaha που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1974 και ξεπέρασε σε ηχητική απόδοση και πρωτοποριακή τεχνολογία όλα σχεδόν τα ηχεία της εποχής του, με τους θρυλικούς θόλους από βηρύλλιο. Το ηχείο παρέμεινε στην παραγωγή έως το 1997, όταν απαγορεύτηκε η επεξεργασία του βηρυλλίου καθώς οι ατμοί του μετάλλου είναι δηλητηριώδεις. Μάλιστα μετά από λίγα χρόνια η εταιρεία παρουσίασε και το NS2000, με τους ίδιους θόλους, γούφερ από ίνες άνθρακα και μια καμπίνα κατασκευασμένη σαν τάνκς, ένα πραγματικό αριστούργημα.

Yamaha_monades.jpg

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε λοιπόν και η εταιρεία επιστρέφει στις παλιές της δόξες με το NS5000, που παρουσίασε επίσημα στη φετεινή IFA. Ένα ηχείο που πάλι θα γράψει ιστορία με τους επαναστατικούς θόλους από το διαστημικό υλικό Zylon. Το Zylon είναι ένα ειδικό συνθετικό υλικό που η NASA χρησιμοποιεί στα διαστημικά της λεωφορεία και η Formula 1 στα αυτοκίνητα αγώνων, ενώ το υλικό παρουσιάζει τον ιδανικό συνδυασμό ακαμψίας, χαμηλής μάζας και εσωτερικής απόσβεσης. Είναι μάλιστα πιο ελαφρύ και ταυτόχρονα πιο άκαμπτο από το βηρύλλιο και από τα ανθρακονήματα.

Και οι τρεις μονάδες του ηχείου, το τουίτερ θόλου 30mm, το μίντ θόλου 80mm και το γούφερ κώνου 300mm είναι κατασκευασμένα από αυτό το υλικό, ενώ και η καμπίνα είναι ειδικά κατασκευασμένη με πολλαπλά δεσίματα και θαλάμους απόσβεσης για την πλήρη απορρόφηση των κραδασμών και την ελαχιστοποίηση των χρωματισμών και των στασίμων κυμάτων. Τα πηνία του μίντ και του γούφερ έχουν διάμετρο 75mm είναι τυλιγμένα με χαλκό τετράγωνης διατομής, ενώ η τιμή του ηχείου θα είναι περί τα 15.000 δολάρια. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Harman Kardon SB20 soundbar Sony 4K Blu-ray player »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...