fbpx
Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 15:27

LG Hybrid Log Gamma (HLG) and High Frame Rate (HFR)

Μετά το HDR με τα συστήματα HDR και Dolby Vision, η LG ετοιμάζεται να ανεβάσει ακόμη τον πήχη της «νέας» εικόνας με την εφαρμογή δύο ακόμη τεχνολογιών στις καλές της τηλεοράσεις.

Το σύστημα Hybrid Log Gamma (HLG) είναι ένα είδος HDR που απευθύνεται στα κανάλια και στην εκπομπή τους. Έχει αναπτυχθεί από το Ιαπωνικό κανάλι NHK και από το BBC, περιγράφει τον τρόπο εκπομπής σήματος HDR ώστε αυτό να είναι συμβατό και με τις απλές τηλεοράσεις, δηλαδή τις non-HDR. Στοχεύει να χρησιμοποιηθεί από τα κανάλια καθώς και από υπηρεσίες βίντεο streaming.


Εκτός από το Hybrid Log Gamma (HLG) η LG ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει και τη νέα τεχνολογία High Frame Rate (HFR) μαζί με υλικό HLG. Τόσο το BBC όσο και η European Broadcasting Union έχουν ετοιμάσει HFR HLG υλικό για επίδειξη που είναι συμβατό με MPEG DASH (IP streaming) και DVB-T2 εκπομπές. Η τεχνολογία HFR αυξάνει την ποιότητα των Ultra HD εικόνων αφού τις τρέχει στα 100/120 καρέ (frames) το δευτερόλεπτο.

Δηλαδή βελτιώνει την ομαλότητα της κίνησης, κάτι από το οποίο υποφέρουν οι σημερινές τηλεοράσεις 4K UHD. Στόχος της βιομηχανίας είναι οι επόμενες HDR τηλεοράσεις να είναι ικανές να δέχονται και να αποκωδικοποιούν όλα τα HDR συστήματα και από όλες τις HDR πηγές.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « JBL Nightlife speakers Dolby Atmos and more Lenco BT190 and SR-600 BT Bluetooth speaker »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...