fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 09:48

Sony: Τέλος οι κασέτες Beta και micro MV

Το σημερινό δελτίο Τύπου της Sony έκρυβε μια έκπληξη που δεν γνωρίζαμε. Ανακοινώνει ότι σταματάει την κατασκευή και κυκλοφορία βιντεοκασετών για τα βίντεο beta και τις βιντεοκάμερες micro DV.

Για να το κάνει αυτό σημαίνει ότι μέχρι σήμερα υπήρχε αγορά σ’ αυτό το χώρο και επομένως χρήστες αναλογικών συσκευών βίντεο.


Το σύστημα beta, γνωστό ως Betamax, για όσους γνωρίζουν βγήκε στην αγορά το 1975 και η παραγωγή τέτοιων συσκευών σταμάτησε το 2002. Το 1975 η κασέτα beta είχε διάρκεια 30 λεπτά, ενώ αργότερα η Sony, μετά τον ανταγωνισμό του VHS, την έκανε 60 λεπτά. Αναφέρει ότι έχουν πυληθεί συνολικά 18 εκατομμύρια Beta βίντεο συσκευές παγκοσμίως, με το 1984 να είναι η χρονιά σταθμός όπου πούλησε 50 εκατομμύρια συσκευές.


Το 2005 σταμάτησε και η παραγωγή βιντεοκαμερών συστήματος micro DV. Το micro MV κυκλοφόρησε το 2001 και η πρώτη κάμερα ήταν η DCR-IP7 που πρέπει να την είχαμε δοκιμάσει.

Το σύστημα αυτό είχε τέσσερις ταχύτητα εγγραφής και ήταν ψηφιακό. Αν και το σύστημα micro MV σταμάτησε το 2005 η Sony πωλούσε ακόμη συσκευές αφού υπήρχε στοκ. Επομένως θα έπρεπε να παρέχει και κασέτες για δέκα τουλάχιστον χρόνια.

Σήμερα το 2015 παύει και την κυκλοφορία των κασετών. Μια νοσταλγική νότα μέσα στον ψηφιακά χαμό των app, του web και των αρχείων.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...