fbpx
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 10:18

Technics IFA 2015 αυξάνεται και πληθύνεται η γκάμα της

Μία έκπληξη περίμενε τους παρευρισκόμενους στην IFA κατά τη διάρκεια

της παρουσίασης των νέων μοντέλων της γκάμας της Technics. Ο λόγος δεν είναι άλλος από ένα πρωτότυπο πικάπ, το πρώτο που παρουσιάζεται από την Technics μετά το 2007. Πρόκειται για πικάπ directdrive με επανασχεδιασμένο μοτέρ που ενσωματώνει νέες τεχνολογίες συνεχούς διόρθωσης και ρυθμίσεων σε σχέση με την ταχύτητα περιστροφής. Προβλέπεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.

Technics_Turntable.jpg

 

Εκτός από την έκπληξη του πικάπ, παρουσιάστηκε και η νέα σειρά Grandseries η οποία τοποθετείται ανάμεσα στη σειρά Reference και Premium. Περιλαμβάνει τον SU-G30 έναν στερεοφωνικό δικτυακό ενισχυτή που ταυτόχρονα είναι και musicstreamer με υποστήριξη ήχου υψηλής ανάλυσης 24bit/192KHz. Στην ίδια σειρά, το ST-G30 είναι ένας μουσικός server με δυνατότητα ριπαρίσματος CDστον ενσωματωμένο σκληρό του δίσκο. Ο σκληρός του δίσκος έχει χωρητικότητα 512GB και είναι SSD καθώς η Technics πιστεύει ότι είναι καλύτερος για αποθήκευση και αναπαραγωγή μουσικών αρχείων. Δεν αναπαράγει το περιεχόμενο των CD πριν αυτά αποθηκευτούν στον εσωτερικό του δίσκο. Συνδέεται μόνο ψηφιακά και έχει θύρα USB που λειτουργεί ως ψηφιακή έξοδος για να συνδεθεί με εξωτερικό DAC ή τον SU-G30.

Παράλληλα παρουσιάστηκε ένα microHiFi σύστημα, το OttavaSC-C500. Αυτό αποτελείται από τα ηχεία Ottava τα οποία έχουν συμμετρικά τοποθετημένα γούφερ και σπειροειδή οπή ανάκλασης χαμηλών για τη μείωση των χρωματισμών του ήχου από την καμπίνα. Τα τουίτερ είναι τοποθετημένα στις γωνίες και οι μεσαίες και συχνότητες διαχέονται μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου ανακλαστήρα για ήχο σχεδόν παντοκαντευθυντικό. Η κεντρική μονάδα του OttavaSC-500 μπορεί να αναπαράγει ήχο από CD, USB, να λειτουργεί ως USBDAC, μέσω WiFi δικτύου, ακόμα και μέσω Bluetooth.

All-in-One-HiFi-System-OTTAVA-SC-C500-SC-501-600x359.jpg

Τέλος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε ότι τα ηχεία βάσης SB-C700 που είχαν πρωτοπαρουσιαστεί πέρυσι θα είναι διαθέσιμα και σε μαύρο χρώμα.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...